Jaro tog en seger i genrepet

FF Jaro tog en klar seger i den sista träningsmatchen för säsongen och vann över SJK U23 med siffrorna 5-0 (1-0)

Jaro kunde ställa upp med nästan fullt manskap i den sista träningsmatchen och det var endast Jonas Emet som lider av en hälskada, som saknades.

Matchens första chans  kom i den fjärde minuten när Toni Takamäki missade en brytning vid kortlinjen och SJK U23 skapade en fin möjlighet, men Emil Öhberg kunde rädda skottet ur liten vinkel.

Matchens första mål kom fyra minuter senare. Axel Vidjeksog skaffade Jaro en hörna, som Johan Brunell kunde nicka mot målet. Jahir Barazza var först framme på bollen och kunde skarva vidare  i mål.

Ett par minuter senare visade Luis Robles prov på sin passningsskicklighet och Mexikanen frispelade Joni Remesaho, Joni fick dock ingen riktig träff på bollen.

Under den första halvleken dominerade Jaro och hemmalagets höga press medförde stora problem för SJK:s unga lag. Trots det skapade gästerna ett par farligheter, varav en kom efter ca 20 minuters spel. Otto Hirvonen lyckades inte bryta en lång krossboll och till slut fick gästerna ett fing skottläge men skottet blev lamt och Öhberg kunde lätt rädda.

Ett par minuter innan pausvilan var Jaros andra mål nära när Vidjeskog fick möjlighet att skjuta från närhåll men SJK:s målvakt Severi Ikäheimo hann emellan. Bollen blev kvar hos Jaro och Jaakko Alasuutari gav ett fint inlägg att nicka för Darvin Chavéz, men han lyckades inte styra bollen in mellan stolparna trots trots det fina läget. Lagen gick till pausvila med Jaro i en 1-0 ledning.

Jaro fick en straff genast i inledningen av en andra halvleken efter att Vidjeskog blivit fälld inne i straffområdet. Chavéz sköt bollen säkert i mål och Jaro ledde med 2-0.

Några mnuter senare skapade Jaro en hård press mot gästernas mål. Först fick Severi Kähkönen, som blev inbytt i halvtid, möjlighet från närhåll men Ikäheimo räddade. Robles sköt returen men Ikäheimo kunde än en gång rädda med fötterna.

I den 58:e mnuten avancerade Kähkönen med bollen ute på högerkanten och hittade Remesaho med en passning i mitten. Remesaho använde mittbackarna som slalompinnar och fick möjlighet att skjuta från endast några meters häll, men placerade bollen utanför.

Jaro fotsatte att skapa chanser och Barazza fick två möjligheter i den 65:e minuten. Först fick mexikanen möjlighet att skjuta inne i straffområdet på en passning av Remesaho men skottet gick rakt på målvakten. Minuten senare serverade Robles ett perfekt inlägg åt Barazza men hans nick gick aningen utanför.

I den andra halvleken gjorde Jaro många  byten och tack vare fräscha ben kunde rödtröjorna slutligt skaka av sig motståndrna..

Jaro fick till sitt sitt tredje mål en kvart före slutet. Just inbytte Niang visade upp en av sina många trick när han vid kortlinjen överraskande lyfte bollen över försvararen och Kähkönen fick möjlighet att skjuta från några meters håll. Ikäheimo fick handen på bollen men bollen rullade över mållinjen och matchen stod 3-0.

Jaros fjärde mål  kom efter en snygg passningskombination. Kähkönen, Niang och Ihalainen lyckades med några snabba passningar dyrka upp försvaret och till slut passade Ihalainen in bollen framför mål till Anthony Olusanya som säkert sköt bollen i mål till 4-0.

Matchen var ända till slutet en uppvisning av Jaro och en minut innan den slutsignalen fick Kähkönen möjlighet att avlossa ett skott på ett inlägg och spikade slutresultatet till 5-0.

Dagens match var Jaros genrep inför Ettans seriestart nästa lördag. Jaro möter i inledningomgången EIF i Ekenäs.

Jonas Portin ur Jaros tränarstab såg mycket positivt i dagens match.

– Matchen gav oss mycket. Vi spelade med en stor trupp och vi har verkligt bra konkurrens om spelplatserna. Det är ingen lätt sak att utse en öppningselva ur denna trupp. Det var många spelare som lyckades idag och varje byte gav oss något. Å andra sidan tröttnade SJK klart på slutet och det kan också var en orsak till att vårt spel såg ännu piggare ut efter bytena. Om en vecka är det en betydligt hårdare match. Vi måste också komma ihåg hur genrepet såg ut för ett år sedan, berätta de Portin hänvisande till  genrepet för ett år sedan, när Jaro förlorade mot SJK U23.