Jaro tog en övertygande seger i hemmapremiären

Play

Jaro gav inte serienykomlingen MP någon chans i hemmapremiären, utan poängen stannade i Jakobstad med siffrorna 3-0 (2-0). För två av Jaros mål stod Topi Järvinen och det tredje gjorde Toni Takamäki på straff.

Efter en lång väntan fick jakobstadspubliken igen njuta av fotboll på Centrtalplanen när Jaro i en match i Ettan mötte serienykomlingen MP. Jakobstadsborna hade också vältaligt hittat till läktaren, eftersom publikmängden steg till 1165 personer. Jaro inledde med exakt samma öppningselva som för en vecka sedan och bjöd  publiken på en övertygande insats.

Inledningen av matchen var en ren uppvisning av Jaro och hemmalaget höll under långa perioder bollen och spelet på motståndarnas planhalva. Gästernas vågade uppspel gav också Jaro möjlighet till ett flertal brytningar

Jaro skapade i inledningen ett antal halvchanser och hemmapubliken behövde inte vänta länge på säsongens första mål på Centralplanen. I den 14:e minuten startade Jaro ett anfall som avslutades med att Joni Remesaho spelade ut bollen till vänster till Topi Järvinen. Järvinen fick högerfoten fri och sköt ett lågt skott, som inte lyckades särskilt väl, men bollen studsade via benet på en MP-försvarare i mål och Jaro Jaro ledde med 1-0.

Jaro fortsatte att dominera matchen även om MP var relativt farliga i sina fåtaliga anfall. En gång tvingades Emil Öhberg rädda till hörna och ett par gånger torkade gästernas situationer in på grund av för dåliga sista passningar.

I Jaroförsvaret bjöd Oskar Sandström på flera fina långpassningar och en av dessa blev också grunden till Jaros andra mål efter en halvtimmes spel. Sandström fick i allsköns ro se sig omkring vid halva planen och öppnade med en precis passning in bakom försvaret mot Järvinen. Reetu Räsänen fällde honom och Mikko Leino dömde straff.Toni Takamäki steg fram för att skjuta straffen och även om MP-målvakten Sammy Ndjock fick händerna emellan gick bollen i mål och matchen stod 2-0.

MP:s bästa chans att reducera fick en storväxte  Irfan Sadik, som tog sig förbi Sandström och sköt ett hårt skott, men skottet gick mot Öhberg, som kunde rädda till en hörna

Jaros bästa chans att utöka sin ledning ytterligare kom efter en snabb frispark av Markus Kronholm mot Remesaho. Denne nickade bollen vidare in framför målet men ingen rödtröja fick tag i bollen och gästerna kunde reda ut situationen.

Lagen gick till pausvila med Jaro en 2-0 ledning.

Jaro inledde även den andra halvleken på ett övertygande sätt och matchens tredje mål kom i den 54:e minuten. MP försökte än en gång öppna längs marken och Jaro kunde bryta. Efter några passningar gav Toró en genomskärare till Järvinen, som modigt gick på bollen före målvakten och kunde ur en svår ställning skarva bollen vidare mot målet. MP:s Räsänen lyckade inte städa undan bollen innan mållinjen och Jaro ledde med 3-0.

Jaro gjorde sit första byte i den 57:e minuten när Marcel Wargh ersatte Markus Kronholm.

Några minuter senare uppstod en farlig situation i mittcirkeln när  Severi Kähkönen hann på bollen före Vincent Bikana. Bikana tacklade Käckönen fult och Mikko Leino lyfte genast det röda kortet åt försvararen. Till all lycka skadade sig inte Kähkönen i situationen.

I den 70:e minuten gjorde ytterligare en Jarofostrad spelare debut, när Benjamin Östman ersatte Toni Takamäki. Samtidigt flyttade Marcel Wargh ner som mittback och Östman gick in på mittfältet.

Matcens sista halvtimme spelade endast bort och Jaro dominerade bollinnehavet totalt, utan att egentligen hitta den riktig anfallsivern. Och inga egentliga farligheter uppstod i någondera ände av planen.

Under de sista tio minuterna kom även Alex Ramsay och Aron Bjonbäck in för Jaro.

Matchen slutad med siffrorna 3-0 och Jaro steg till sju poäng efter tre spelade matcher. Nästa match spelar Jaro borta mot Ekenäs IF lördagen 18.7. kl 16:00.