Jaro tog en övertygande seger i derbyt

FF Jaro kunde idag kvittera förlusten mot KPV tidigare under säsongen. FF Jaro slog karlebylaget med siffrorna 3-0 (1-0) och målgörare för hemmalaget blev i den första halvleken Frankline Okoye medan Joni Remesaho, som spelade en fantastisk match, stod för den andra halvlekens båda fullträffar.

Jimmy Wargh hade gjort några förändringar i öppningselvan efter matchen mot TPS. Alex Ramsay var tillbaka efter sin avstängning och bildade mittbackspar tillsammans med Johan Brunell. FF Jaro fick också tillbaka en efterlängtad spelare i anfallet när Severi Kähkönen efter två matchers frånvaro på grund av skada, var tillbaka i öppningen.

Det var även en rekordpublik på 1848 åskådare som tagit sig till Centralplanen för att se den viktiga matchen. FF Jaro Juniors kampanj att klä sig i rött syntes också fint på läktarna

I matchinledningen var KPV det aningen farligare laget och Miika Kauppila, som visade fin form, lyckades några gånger utmana Jaro-försvaret med sina fina löpningar in bakom försvarslinjen. Mykyta Savchenko i FF Jaros mål hann dock varje gång först på bollen.

FF Jaros första rikitga farlighet kom i den 29:e minuten. Jacob Bushue, som gjorde en fin match, bröt  snyggt ett KPV-anfall på mittfältet och Jaro kunde snabbt kontra. Severi Kähkönen kunde avancera med bollen och sköt ett hårt skott utanför straffområdet, men Sergey Laxarev kunde  snyggt rädda. Jarospelare hann fram på returen, men Antonio Hottas skott blockerades av försvaret.

FF Jaro kom hela tiden bättre in i matchen och till slut kom öppningsmålet i den 38:e minuten. Jaro hade ett långt anfall på högerkanten som avslutades med att Adam Widjeskog spelade fram bollen på kanten till Markus Kronholm. Hans inlägg från kortlinjen hittade perfekt Frankline Okoye som med kraft kunde nicka in bollen i mål och matchen stod 1-0 till hemmapublikens stora glädje.

Strax efteråt anföll FF Jaro på vänsterkanten. Hotta lätt snyggt bollen passera mellan benen till Kähkönen som ändå inte rikitgit kom åt ett balanserat skott efter att ha blivit pressad av Marcel Beuker och skottet gick över.

Målet piggade upp Jaros spel och laget var det farligare under resten av den första halvleken. Men inga flera farligheter skapades och lagen gick till pausvila med FF Jaro i en 1-0 ledning.

Den andra halvleken blev sedan en verklig Joni Remesaho show till publikens stora förtjusning.

Den andra halvlekens första mål kom i den 54:e minuten. Savchenko öppnade efter en fin räddning långt mot KPV:s försvarslinje, där Remesaho var först på bollen. Remesahos inlägg hittade Hotta, vars skott Lazarev kunde rädda. Efter räddningen öppnade KPV kort och Remesaho kunde bryta en passning från Cantzopoulos inne i straffområet. Han satte en tunnel på Chantzopoulos och sköt snyggt in bollen vid den bortre stolpen och matchen stod 2-0.

Endast drygt tre minuter senare bjöd Chantzopoulos igen Remesaho på en en chans. Denhär gången misslyckades stopperns brytning och bollen studsade rakt åt en framrusande Remesaho. Remesaho var igen en gång kliniskt och bollen återfanns än en gång vid den bakre stolpen och matchen stod 3-0.

Efter Remesahos andra mål var det inget snack om vem som skulle vinna matchen och under den sista halvtimmen var det enda spänningsmomentet för hemmapubliken huruvida Remesaho skulle få till ett hattrick.

Och i den 64:e matchminuten var det nära. Kähkönen tog sig förbi Chantzopoulos och avancerade inne i straffområdet. Kähkönen passade snett mot den bakre stolpen, men Remesaho nådde inte riktigt bollen.

FF Jaro gjorde efter det två byten. Jim Myrevik och Emile Paul Tendeng ersatte Marcel Wargh och Antonio Hotta. Det första Myrevik gjorde var också att frispela Remesaho. Remesaho tog sig förbi Lazarev, men bollkontakten blev för hård och bollen smet ut över kortlinjen.

I den 71:a spelminuten gjorde FF Jaro sitt följande byte, när Adam Widjeksog gav över åt Matias Kivikko, som därmed fick göra sitt första framträdande inför hemmapubliken.

Fem minuter innan full tid gjorde FF Jaro ytterligare två byten. Kähkönen och Kronholm kom ut in på plan i stället kom Albin Björkskog och Benjamin Östman.

Matchen bjöd inte på flera mål och därmed tog FF Jaro full poäng med siffrorna 3-0. Vinsten lyfte upp FF Jaro tillbaka på tredje plats i tabellen. Inkommande fredag möter FF Jaro IF Gnistan i Helsingfors.

3-0

38' Okoye Chinaecherem Frankline 1-0
54' Remesaho Joni 2-0
58' Remesaho Joni 3-0

FF Jaro

4 Okoye Chinaecherem Frankline
6 Brunell Johan
8 Ramsay Alex
12 Savchenko Mykyta
15 Kronholm Markus
87' Östman Benjamin
16 Vidjeskog Adam
71' Kivikko Matias
17 Bushue Jacob
19 Hotta Antonio
65' Tendeng Emile Paul
24 Remesaho Joni
29 Wargh Marcel
65' Myrevik Jim
66 Kähkönen Severi
87' Björkskog Albin

13 Järvinen Julius
60' Kytölaakso Pietro