Jaro tog en knapp vinst mot TPV

Jaro hade ett fullt dagsverke i träningsmatchen mot TPV. Trots ett klart spelövertag för Jaro lät segermålet vänta på sig ända till matchens slutskede, när Samuel Haglund kunde göra matchens enda mål och Jaro kunde vinna matchen med 1-0 (0-0).

Jaros uppställning avvek i matchen aningen från tidigare. Laget spelade ännu med tre mittbackar men idag spelade laget med två rena anfallare i Alex Ramsay och Macauley Chrisantus. Mittfältstriangeln bestod av Marcel Wargh, Markus Kronholm och Toró, som spelade i en aningen mera offensiv roll än tididigare.

Första situationen kom redan efter ett par minuters spel när Markus Kronholm hittade Chrisantus med en frispark från kanten. Chrisantus tog ner bollen och sköt från dryga tio meter ett skott som gick klart över målburen.

Ett par minuter senare var Jaro ännu närmare ett mål. Patrick Byskata nickade en höran vidare in framför målet och där fick Johan bBunell möjlighet att nicka men bollen tog i ribban.

Under de första tio minuterna hann även Krists Gulbis nicka på Lähdesmäkis hörna men bollen smet aningen förbi.

Jaro, som hade vinden i ryggen under den första halvleken, var klart starkare  i matchens inledning och gästerna hade svårt att ta sig över halva planen. TPV tvingades ofta försöka ta sig ur pressen genom att slå långbollar som i motvinden inte tog sig långt och Jaroförsvaret kunde lätt plocka ner dem.

Matchens fortsatte med ett Jaroövertag men rödtröjorna lyckades inte skapa måmga farligheter.

De bästa chanserna i den första halvleken skapade Jaro på fasta situationer. Ett par minuter innan pausvilan fick Brunell en chans att nicka efter en frispark, men missade efter att målvakten knuffat honom i ryggen. Returen hamnade hos Kronholm men hans skott gick utanför.

Lagen gick til pausvila med ställningen 0-0.

I pausen gjorde Jaro ett antal byten. In kom Jim Myrevik, Tyler Reid, Juuso Aalot och Samuel Haglund medan Chrisantus, Lähdesmäki, Wargh och Toró lämnade plan.

Jaro inledde den andra halvleken bra och skapade ett antal chanser framför TpV-målet, men utan att riktigt få till det.

I stället var det TPV som var nära att ta ledningen efter ca tio minuters spel i en andra halvleken. Efter en frispark från kanten studsade bollen från en Jaro spelare mot målet men gick slutligen aningen förbi stolpen.

Några minuter senare var det Jaros tur att försöka ta ledningen. Efter en hörna blev bollen länge att studsa inne i straffområdet och flera spelare fick möjlighet att avsluta och till slut fick Byskata den bästa möjligheten, men hans skott från några meters håll gick över målet.

Tyler Reid visade vid några tillfällen upp sina offensiva talanger och visae att den kraftfulle kantspelaren är svår att stoppa. Efter drygt en timmes spel var Reid när att göra mål när han med kraft tog sig in i straffområdet och sköt ett hårt skott med vänsterfoten men målvakten hann emellan och räddade.

Jaro gjorde matchens öppningsmål i den 85:e minuten när Reid med en fin passning hittade Ramsay inne i straffområdet och Ramsay skapade mycket yta åt sig. Ramsay passade ännu till Haglund som sköt upp bollen i det främre hörnet och matchen stod 1-0.

Efter målet fick Jaro ännu en ypperlig chans på en fast situation. Byskata kom åt att nicka Aaltos hörna men denna gången kunde målvakten tänja sig och rädda.

Lisää paikkoja ei nähty, joten ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 1-0.

Fler chanser bjöds inte i matchen och den slutade i en Jaroseger med siffrorna 1-0.