Jaro tog en knapp vinst igen

Jaro höll nollan för fjärde matchen i rad. Ilves/2 föll med samma siffror som TPV för en vecka sedan och igen en gång var det Samuel Haglund som blev matchens enda målskytt. Denna gång kom målet i slutet av den första halvleken.

Jaro hade gjort vissa förändringar i öppningselvan från förra matchen och fler unga spelare återfanns idag i öppningen.

Matchens första farlighet kom efter några minuters spel, när Markus Kronholm efter en hörna fick möjlighet att skjuta inne i straffområdet, men skottet gick aningen förbi.

Jaros följande chans kom efter ca 10 miuters spel när Tuomas Lähdesmäki spelade snyggt på mittfältet och Jim Myrevik kunde avancera mot kortlinjen. Myrevik passade snett bakåt till Samuel haglund men skottet blev för löst och målvakten i Ilves. kunde rädda.

Jaro dominerade matchinledningen klart men ju längre halvleken led desto bättre kunde Ilves/2 komma in i spelet och kunde hålla boll under längre perioder. Men gästerna förmådde inte skapa några större farligheter i anfallsväg.

Efter en dryg halvtimmes spel stal Myrevik bollen på mittfältet och kunde avancera mot straffområdet. Just när Myrevik skulle få till ett avslut fick han en knuff i ryggen och föll, men domaren såg ingen felaktighet i situationen.

Fem minuter innan pausvilan kom matchens öppningsmål. Krists Gulbis öppnade med  en långboll mot motståndarnas försvarslinje och Haglunds press fick gästerna att tveka. Kronholm fick tag på bollen och passade snabbt Haglund, som kunde sno bollen åt sig framför en försvarare och precist skjuta bollen längs marken invid den bortre stolpenoch i mål och ställningen var 1-0.

1-0 var och resultatet i pausen.

Jaro gjorde i pausen tre byten. In på plan kom Patrick Byskata, Joni Remesaho och Macauley Chrisantus och Johan Brunell, Samuel Haglund och Alex Ramsay lämnade.

I inledningen av den andra halvleken kom även Juuso Aalto och Samuel Uusitalo in. Och just Aalto var nära att utöka ledningen efter en timmes spel. Remesaho vann bollen i närheten av straffområdet och passande snett bakåt till Aalto som med vänstern sköt ett skott som nuddade stolpens utsida.

Jaro byggde upp flera lovande anfall och speciellt  Lähdesmäki på vänsterkanten var aktiv. gästerna kunde ändå täcka skotten eller så misslyckades avsluten.

Ilves/2 var nära att kvittera när tio minuter återstod av matchen efter att Jaroförsvaret slarvade vid en fast situation, men gästernas försök till avslut gick ändå klart förbi.

Fem minuter innan slutet skapade Jaro en verklig farlighet. Laget höll bollen länge ute på vänster kanten. Till slut steg Byskata upp i anfallet och lyfte bollen in i staffområdet till Chrisantus. Chrisantus vände bakåt med bollen och gav Benjmin Östman ett utmärkt läge, men hans skott gick över.

Ilves/2 kunde under slutminuterna skapa ett litet tryck mot Jaroförsvaret men hemmalaget försvarade tillräckligt bra och Joas Snellman, som hela matchen spelade lungt i Jaromålet, tvingades knappt under hela matchen till något riktigt ingripande.

Matchen slutade med en Jarovinst 1-0 och Jaro har nu inte släppt in ett enda mål på fyra matcher. Lördagen 24.4 spelar Jaro sin nästa träningsmatch och laget möter då RoPS i Rovaniemi.