Jaro tog en fin vinst i Esbo

FF Jaro tog en fin vinst i säsongens första match utomhus, när laget slog FC Honka med siffrorna 0-1 (0-1). För Jaros mål stod Christopher Mandiangu alldeles i slutet av den första halvleken.

Matchen inleddes med ett övertag för Honka och under den första havlelekn var det hemmalget som stod för bollhållandet. Men halvlekens och samtidgit matchens enda mål stod Jaro för strax innan halvtidsvilan. Christopher Mandiangu fick bollen framför försvarslinjen, avancerade mnågra meter och sköt  snyggt bollen upp krysset från ca 20 meter.

I den andra halvleken gjorde Jaro flera byten och det var endast Emil Öhberg, Thomas Kula, KazukiTakahashi och Sasa Jovovic som spelade fulla 90 minuter. Trots de många bytena kunde Jaro hålla ihop laget och spelet och rödtröjornas ledning stod sig ända till slutsignalen. Jaro slog alltså Honka, som förbereder sig för Veikkausligastarten, med siffrorna 0-1.

Jaros tränare Tomi Kärkkäinen var nöjd med lagets insats efter förlusten mot KPV.

– Det var en fin insats efter den förra matchen. Allting utgår från arbetsinsatsen och idag var inställningen den rätta. Vi spelade idag som ett lag, kommenterade Kärkkäinen.

Testspelande försvararen Darvin Chavez spelade idag 30 minuter och fick beröm av tränaren.

– Det märks att han har splat på en hög nivå. Man ser det på kroppspråket och på allt han gör. Men han måste ännu jobba med fysiken, sade Kärkkäinen.