Jaro tog en fin bortavinst i Helsingfors

Jaro tog värdefulla tre poäng efter en hård kamp när Gnistan i regnvädret besegrades med 1-2 (1-1). För Jaros mål stod Toró och Anthony Olusanya.

Jaro hade gjort två förändringar i öppningselvan jämfört med föregående match. I stället för Johan Brunell och Jim Myrevik kom Juuso Ihalainen och Topi Järvinen in. Jaro hade även bytt taktik och spelade nu med fyra man i försvaret.

Jaros första chans kom redan efter två minuters spel, när Anthony Olusanya spurtade efter en passning från Markus Kronholm och hann ifatt bollen innan Gnistan-målvakten Aatu Hakala. Olusanyas petning gick förbi målet och Joni Remesaho hann inte få in bollen framför målet.

Jaro inledde piggt och kunde också gå upp i ledning i den 7:e minuten. Kronholm lyfte in bollen med en beröring bakom försvarslinjen till Toró som ur nästan nollvinkel kunde näta och Jaro ledde 0-1.

Ett par minuter senare avfyrade Severi Kähkönen en hård frispark från 25 meter mot nedre hörnet och Hakala tvingades töja sig och göra en fin räddning.

I den 23:e minuten anföll Jaro på högerkanten och Jean Mabinda kunde ge ett inlägg längs marken från kortlinjen. Topi Järvinen fick möjlighet att skjuta från straffpunkten men skottet blockades  i spelarmassan. Ett par minuter senare fick Olusanya en möjlighet att skjuta från några meters håll utan att få kraft i skottet och Hakala kunde lätt rädda.

Gnistan skaffade i den första halvleken ett flertal hörnor och efter en av dessa hörnor kom också kvitteringen i den 33:e minuten. Jesse Ahonen skickade bollen tillbaka in i straffområet och Kasperi Liikonen sköt snyggt på den andra beröringen en wolley in i det bakre hörnet och matchen stod 1-1.

Gnistan var också nära att gå upp i ledning strax innan pausvilan. Stoppern Cherif Ndiaye tog sig fram på kanten och hans inlägg nådde en helt fri  Ahonen, som nickade bollen vidare in framför mål till Huhtala som ändå inte lyckades styra in bollen i tomt mål.

Inledningen av den andra halvleken blev fartfylld och båda lagen fick chanser i inledningsminuterna. Jaro fick sin chans när Järvinen gjorde en fin framryckning på vänsterkanten och tog sig förbi två Gnistanspelare. Järvinen försökte ännu passa in i centrala straffområdet men ingen rödtröja nådde bollen.

Jaro hade ett ordentligt bollövertag i inledningen av den andra halvleken och övertag gav också resultat  i den 58:e minuten. Kähkönen fick utrymme ute till höger och det perfekta inlägget kom millimeterprecist mot Olusanya vars nick inte gav Hakala någon chans och Jaro ledde matchen med 1-2.

I den 65:e minuten gjorde båda lagen byten. In för Gnistan kom Masar Ömer, som efter en långvarig skada  gjorde comeback, och Nnaekema Anyamele. Strax efteråt bytte även Jaro och Järvinen och Remesaho ersattes av Will Inalien och Alex Ramsay. För Ramsay blev det de första minuterna i Ettan.

Efter dryga 70 minuter spel fick båda lagen bra chanser att göra mål.  Först fick jaro möjlighet att försöka två gånger men Olusanyas och Kronholms försök gik inte fram. Genast efter kunde Ömer nicka helt fritt men nicken  gick via en studs över målet.

Sex minuter innan slutet blev Olusanya fri nästan vid mittlinjen men Hakala kunde rädda Olusanyas skott och Gnistan hölls kvar i matchen.

I den 89:e minuten gjorde Emil Öhberg en fantomräddning, när Huhtala nickade från fem meter. Öhberg gjorde en snygg parad och räddade Jaro.

I Jaro gjorde ytterligare två spelare debut eftersom både Marcel Wargh och Aron Bjonbäck i slutminuterna blev inbytta.

Jaro försvarade sin ledning uppoffrande och rödtröjorna kunde ta hem en värdefull bortaseger med siffrorna 1-2. Om en vecka står Jaros första hemmamatch på tur och då gästas Centralplanen av serienykomlingen MP.