Jaro tappade segern i sista minuten

FF Jaros spel nådde aldrig upp till normal nivå i matchen mot Gnistan, men laget såg ändå ut att kunna ro hem fulla tre poäng. Laget fick ändå uppleva en enorm besvikelse alldeles i matchslutet när Douglas Cae gjorde sitt andra mål för dagen och matchen slöt 2-2 (1-1).

Det hade inte skett stora förändringar i Jaros öppningselva sedan KTP-matchen. Oskar Sandström var tillbaka i uppställningen på reservbänken medan Topi Järvinen saknades på grund av sjukdom.

Genast från första minuten kunde man märka att Gnistan hade kommit för att göra matchen besvärlig för Jaro. Gnistan försvarade lågt och höll linjerna täta och Jaro hade stora svårigheter att hitta lösningar för att öppna gästernas försvar.

Matchens första riktigt stora chans kom i den 10:e minuten när Cae spelade fram Morais. Denne fintade bort både Öhberg och Mabinda och fick möjlighet att skjuta mot tomt mål, men Stanley Amuzie hann täcka skottet innan mållinjen.

Efter en kvart kom Jaros första chans. Severi Kähkönen fick tag i bollen inne i straffområdet och spelade snett bakåt till Anthony Olusanya, som fick ett gyllene läge, men Hassan Sesay hann täcka Olusanyas skott.

Jaros öppningsmål kom aningen överraskande i den 24:e minuten. Bollen blev att studsa strax utanför straffområdet och några spelare trasslade in sig och föll. Bollen studsade ut till Markus Kronholm. som direkt slog ett hårt skott mot det nedre hörnet förbi Tomi Maanoja i Gnistanmålet och matchen stod 1-0.

Men Jaros spel öppnade inte sig efter målet utan Gnistan kvitterade sju minuter senare. Gästerna fick en sidofrispark som Sesay skickade mot mål. Bollen studsade upp i luften och ingen jarospelare reagerade på situationen. Så Douglas Cae kom åt att nicka bollen i mål innan Emil Öhberg hann fram och siffrorna på resultattavlan stod 1-1.

Nägra minuter innan pausvilan spelades Matias Ambasciano halvt fri och hans lyftning passerade Öhberg, men lyftningen var så pass utan kraft att Mabinda lätt hann emellan och bryta.

Lagen gick till pausvila med ställningen1-1.

Efter pausen kom Jaro in med bättre rörelse och laget lyckades hålla spelet på gästernas planhalva, men fortfarande hade hemmalaget svårt att bryta igenoms Gnistans täta försvar.

Jaro gjorde sitt första byte i den 55:e minuten när Will Inalien ersatte JIm Myrevik. Inalien fick också genast han kom in bollen ett par gånger på farligt område men denna gång fick den amerikanske anfallaren inte stegen att passa i situationerna.

Jaro gick på nytt upp i ledningen i den 68:e minuten när Severi Kähkönen med en snygg passning spelade Joni Remesaho fri ute på högerkanten. Remesahos precisa passning längs marken hittade Olusanya som med kraft sköt bollen in under ribban förbi Maanoja och de 1320 personerna på läktaren kunde jubla över Jaros 2-1 ledning.

Målet tycktes för en stund befria Jaros spel och hemmalaget lyckades bryta ett par gånger i anfallszonen, men rödtröjorna kunde inte fåt till något ordentligt avslut. I stället började kommandot i matchen allt mera glida över till gästerna i slutet av matchen och ett kvitteringsmål för Gnistan hängde i luften under de sista tio minuternas spel.

I den 78:e minuten sköt Cherif Ndiaye en frispark från 20 meter mot krysset, men Öhbergs fenomenala ingripande räddade Jaro. Fem minuter senare nickade en av planens förgrundsfigurer Douglas Cae ett inlägg strax utanför den bakre stolpen.

Jaro gjorde också byten i slutet av matchen, när först Benjamin Östman ersatte Joni Remesaho och senare gjorde Oskar Sandström comback efter en längre tids frånvaro, när han ersatte Sotelo. Det bytet betydde att Amuzie flyttade ut som ytterback.

Trycket fortsatte ända till slutet framför Jaros målbur och till slut, när lagen spelade den sista minuten av den egentliga speltiden, kunde Gnistan kvittera. Jaro lyckades inte rensa undan ett inlägg, utan Sesay fick möjlighet att skjuta från en position strax utanför straffområdet. Skottet träffade stolpen och studsade ut direkt till Douglas Cae om behärskat kunde placera bollen i mål och matchen stod 2-2.

Jaro försökte ännu i slutet skicka långbollar in i Gnistans straffområde, men utan att skapa någon verklig farlighet, så matchen slutade oavgjord.