Jaro spelade oavgjort borta mot MuSa

Jaro med ett ungt lag på benen fick med sig en poäng, när matchen i Finska Cupen mot MuSa i Björneborg slutade 1-1 (0-1). Jaros mål nickades in av Pavle Milosavljevic, som även tvingades utgå efter en skada i den andra halvleken.

Jaro kom till match med  ett relativt ungt lag. Försvarslinjen var den klart mest rutinerade lagdelen med Walter Moore som vänsterback, Pavle Milosavljevic och Johan Brunell som  mittbackar och Otto Hirvonen som högerback. På mittfältet återfanns Samuel Uusitalo, född 2002, Jaakko Alasuutari samt Joni Remesaho. Som yttrar spelade Anthony Olusanya och Jusa Ihalainen. Severi Kähkönen skötte om uppgiften som central anfallare.

Jaro fick en drömstart på matchen. I den andra minuten gav Remesaho en frispark från kanten in i strafforådet där Pavle Milosavlevic steg högst upp och nickade snyggt in bollen i mål.

Efter knappa tio minuter spel var MuSa nära att kvittera när en hörna från hemmalaget slogs farligt  in framför mål men Jaromålvakten Ville Seppä lyckades styra undan bollen md handen till säkrare vatten.

I en 20:e minuten byggde Jaro upp ett fint anfall när Remesaho med en fin passning skickade iväg Olusanya ute på vänsterkanten. Olusanya passade in mot Severi Kähkönen som sköt mot det bortre hörnet men bollen gick en meter förbi målet.

Fem minuter senare uppstod i andra änden av planen en fin chans när ett inlägg från vänster landade mitt emellan Jaromittbackarna, men till all lycka för Jaro fick Matias Koskinen ingen ordentlig träff på bollen.

Tio minuter innan pausvilan iståndsatte Jaro igen ett fint kontringsanfall ute på Olusanyas kant. Olusanya gav ett fint inlägg  i höjd med straffpunkten till Remesaho, men denne fick inte bollen under kontroll och situationen torkade in.

Jaro dominerade aningen i den första halvleken och lagen gick till pausvila med ställningen 0-1.

Inledningen av en andra halvleken visade upp ett söndrigt spel. Jaro gick på ett tungt avbräck efter en timmes spel när Milosavljevic i en duell på mittplan skadade  och han bars av plan på bår. In i stället för Milosavljevic kom Teemu Järvilahti.

Strax efter bytet fick MuSa en hörna som resulterade i en kvittering av hemmalaget. Hörnan hamnade vid den bakre stolpen varifrån bollen nickades tillbaka in framför mål. Där kunde Waltteri Riihimäki, som just blivit inbytt, nicka in bollen från ca en meter och matchen stod 1-1.

Dryga kvarten innnan slutet tog Jaro in ytterligare en ungdom när Olusanya gick ge rum för Marcus Forsman.

Under den sista tiominuterna lyckades Jaro skapa tryck mot MuSa målet och närmast ett vinnande mål var Remesaho som fick möjlighet att nicka och bollen var på väg in i mål men en MuSa-spelare lyckades rädda på mållinjen.

Jaro söket ett segermål  ända till slutet och bollen hölls hela tiden på MuSas planhalva men närmare än Remesahos nick kom Jaro inte och matchen slutade 1-1.

Gruppspelet i finska Cupen fortsätter för Jaros del nästa lördag  när en bortamatch mot MYPA står på programmet.

1-1

2' Milosavljevic Pavle 0-1
65' Riihimäki Waltteri 1-1

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle
63' Järvenlahti Teemu
6 Brunell Johan 54'
9 Kähkönen Severi
18 Ihalainen Jusa
15 Olusanya Anthony
79' Forsman Marcus
16 Alasuutari Jaakko
13 Hirvonen Otto
24 Remesaho Joni
1 Seppä Ville
28 Uusitalo Samuel
7 Moore Walter

Vaihtopelaajat
5 Takamäki Toni
10 Emet Jonas
25 Öhberg Emil
30 Forsman Marcus
29 Järvenlahti Teemu

MuSa

3 Virtanen Samuli 69'
5 Salminen Verneri
6 Välilä Jussi
7 Pihlainen Antti-Pekka
11 Mäkelä Samu-Petteri
81' Virtanen Arttu
12 Järnstedt Janne
14 Lakkamäki Joonas
64' Riihimäki Waltteri
18 Rantala Juuso 48'
21 Sallila Matias 45+01'
27 Pöntinen Aleksi
32 Koskinen Matias
46' Rantala Sami

Vaihtopelaajat
1 Liuhala Sami
10 Rantala Sami
13 Tähkä Santeri
15 Lämsä Joni
16 Leppänen Aleksi
17 Virtanen Arttu
33 Riihimäki Waltteri