Jaro spelade oavgjort även i Kouvola

Gruppspelsmatchen i finska Cupen mot MYPA spelades i en vintrig inramning och slutade 0-0.

FF Jaro spelade precis som väntat med ett ungt lag mot MYPA. Strax innan avspark fick laget yttrligare ett avbräck när Severi Kähkönen, som var tänkt i öppningselvan, tvingades ge återbud och han ersattes av Teemu Järvenlahti.

Den tidiga starten och långa resan till Kouvola syntes i Jaros spel i inledningen av matchen och MYPA var det starkare laget under de första tjugo minuterna. MYPA såg redan ut att gå upp i ledning efter fem minuters spel när Jari Hassel nickade in bollen i mål efter en hörna, men situationen flaggades offside.

Jaro fick bättre igång sitt spel ju längre matchen led. Jaros första egentliga farlighet kom efter knappa halvtimmes spel när en fin passning in bakom backlingjen från Järvenlahti frispelade Axel Vidjeskog ensam med målvakten, men Vidjeskogs försök till lyftning misslyckades och bollen gick klart utanför.

vidjeskog var igen framme ett par minuter innan paussignalen när Johan Brunell kunde ge ett inlägg efter en hörna men vidjeskogs nick tog i överliggaren. Returen hamande hos Jaakko Alasuutari som fick möjlighet att skjuta från ca tio meter. Alasuutari försökte skjuta bollen förbi spelarmassan mot den bakre stolpen men skotter gick ca en meter förbi.

Jaro inledde den andra halvleken verkligt starkt och hemmalaget hade tidivis stora problem med gästernas anfallsspel.

Fem  minuter in i den andra halvleken spelade Otto Hirvonen in bollen i straffområdet och hans låga inlägg hittade Anthony Olusanya, som för dagen spelade center. Olusanya kunde skjuta ur ett utmärkt läge men MYPA-försvaret hann glida emellan. Bollen studsade till Vidjeskog vars skott gick rakt på målvakten.

I den 56:e minuten spelade viktor Strömbäck och Joni Remesaho snyggt varandra ute till vänster och Remesaho fick möjlighet att skjuta men bollen smet just utanför den bakre stolpen.

Efter drygt en timmes spel hade MYPA igen en farlig hörna som Jaro-försvaret ändå lyckades rensa bort från det egna målet.

Ju längre den andra halvleken framskred blev Jaros spel mera oorganiserat och hemmalget kunde bättre komma in i matchen igen. Jaro lyckades ändå hålla  hemmalget borta från egentliga målchanser och ville Seppå i Jaromålet tvingades inte ingripa särskilt ofta under matchen.

Alldeles i slutet av matchen var Remesaho nära att ta sig förbi MYPA-försvaret men Olli Kähkönen hann i allra sista ögonblicket glida emellan. Därmed slutade även Jaros andra match i finska Cupens gruppspel oavgjord och slutresultatet skrevs 0-0.

Inkommande lördag står den första hemmamatchen på tur när AC Oulu gästar Tellushallen.