Jaro slog KPV i Tellushallen

Speciellt i den andra halvleken visade FF Jaro upp vinterns bästa spel när laget slog KPV med siffrorna 2-0 (1-0). Anthony Olusanya och Axel Vidjeskog stod för Jaros mål.

I den första halvleken höll KPV mera bollen och Jaros uppspel lämnade speciellt i matchinledningen en del att önska.

Det var ändå hemmalaget som skapade matchens första farlighet. Joni Remesaho undvek just och just en offside och kom in bakom försvarslinjen. Remesaho lämnade över bollen till Papa Niang ca tio meter från målet, men Papa fick ingen möjlighet att skjuta. I stället spelade Niang bollen bakåt ur straffområdet till Anthony Dafaa som fick skjuta på rullande boll men skottet gick högt över.

Trots spelövertaget lyckades KPV inte under den första halvleken skapa farligheter. Några gånger fick man in bollen i närheten av Jaros straffområde men Jaroförsvaret kunde täcka skotten utan att Emil Öhberg behövde ingripa.

I den 25:e minuten byggde Jaro upp en fin situation när Jonas Emet hittade Remesaho inne i straffområdet. Remesaho vinklade in bollen mot mål men utan att hitta någon medspelare.

Jaro slog till med ett ledningsmål i den 34:e minuten. KPV byggde upp ett anfall som såg ut att bli riktigt farligt, men Jaro lyckades bryta. Jaro lyckades också ta sig förbi KPV:s press med några snabba passningar. Bollen spelades ut till höger till Otto Hirvonen som med fart tog sig över mittlinjen. Hirvonen passade vidare framåt till Emet som gav ett inlägg längs marken in framför mål till Anthony Olusanya, som säkert satte bollen i mål och matchen stod 1-0.

Lagen gick till pausvila med Jaro i en 1-0 ledning.

KPV lyckades i den andra halvleken få in bollen i mål i den 56:e minuten, men Adam Vidjeskog styrde in bollen med handen och drog på sig en varning för tilltaget.

I den 63:e minuten erövrade Robles och Dafaa bollen av Adam Vidjeskog på mittfältet och Emet fick möjlighet att avfyra ett skott från ca 25 meter. Emets hårda skott såg ut att hitta det bortre krysset men Myllymäki töjde sig till en fin räddning och lyckades tippa bollen med fingrarna över målet.

Minuten senare stal Robles bollen av Vidjeskog igen. Denna gång skedde det på gränsen till straffområdet och Axel Vidjeskog, som strax innan blivit inbytt, fick möjlighet att skjuta och han sköt bollen precist i mål vid bakre stolpen och matchen stod 2-0.

Jaro visade förutom målet upp sitt bäst spel för vintern och hemmalaget kontrollerade matchen. Jaro kunde nu hålla bollen under längre perioder och laget var även tätare  ute på planen och vann därmed flera närkamper.

En kvart innan slutet gjorde Toni Takamäki en efterlängtad comeback när han ersatte Milosavljevic.

Axel Vidjeskog, som var på superbt spelhumör, var nära att göra sitt andra mål i matchen dryga tio minuter före slutet. Bollen studsade till honom efter en passning från Robles. Vidjeskog fick skjuta från straffområdeskanten, men Myllymäki räddade snyggt vid stolpen.

Strax efteråt fumlade KPV:s testspelare El-Hadji Kane bollen till Olusanya som kom fri. Myllymäki kom dock bra emot och räddade snyggt Olusanyas skott med fötterna

KPV:s första verkliga farlighet kom ett par minuter innan slutsignalen när bollen turligt studsade till Joni Mäkelä som kom fri med Emil Öhberg, men Jaro målvakten räddade med en fotparad.

Det blev inga fler mål i tellushallen och matchen slutade men en Jaroseger 2-0.

FF Jaros tränare Niklas Käcko var efter matchen nöjd med det egna lagets insats.

– Vi öppnade idag spelet relativt bra och skapade en hel del chanser. Speciellt i den andra halvleken förbättrades vårt spel. I den första halvleken blev laget alltför långt och jag vet inte om vi överhuvudtaget vann en enda andraboll. I en andra halvleken vill jag ha försvarslinjen högre upp och på så vis skapa ett tätare lag och som en följd började vi också vinna flera andrabollar. Vi har nu två fina träningsveckor bakom oss och alla spelare börjar bli i bra form. Nu fick vi också Toni Takamäki tillbaka på plan, sade en glad Käcko.

Luis Robles spelade idag sin första match inför hemmapubliken och mittfältaren sade att han hela tiden kommer bättre in i lagets spel.

– Det känns hela tiden bättre. Jag behöver dock ännu mera tid för att vänja mig vid laget.  Vårt samspel med lagkamraterna blir hela tiden bättre. Speciellt i den andra halvleken idag hittadde vi varann bättre och kunde hålla bollen mera. Vi rörde oss bättre efter pausen och gav inte längre så många långpassningar.

– Det är också nytt för mig att spela på konstgräs eftersom jag spelat hela min karriär på naturgräs. Men jag anpassar mig hela tiden bättre och spelar för var dag bättre på ett dylikt underlag, berättade Robles efter matchen.