Jaro sköt MuSa i sank

Play

MuSa kunde inte stoppa Jaros glada anfallsspel. Jaro under Severi Kähkönens ledning nätade hela fem gånger mot björneborgarna. Jaros segersiffror skrevs slutligen till 5-2 (3-0) efter att Kähkönen gjort två av Jaros mål och passat fram till ett.

FF Jaro hade inför matchen fått tillbaka viktiga spelare och både Toró och Markus Kronholm var tillbaka i öppningselvan. Joni Remesaho saknades ändå ännu i laguppställningen.

Genast i det första anfallet skapade Jaro en målchans. Jim Myrevik och Severi Kähkönen skapade en fint anfall från högerkanten och till slut fick Kähkönen försöka från närhåll, men Joonas Immonen, som lånats in från FC Haka, kunde rädda skottet, som kom ur en besvärlig vinkel.

Även MuSa fick sina chanser och den bästa chansen i under de första minuterna kom efter fem minuters spel, när Fareed Sadat fick möjlighet att skjuta från ett bra läge inne i straffområdet, men Stanley Amuzie täckte uppoffrande skottet.

I den 13:e minuten var Jaros första mål verkligt nära. Myrevik väggspelade med  Kähkönen och fick till slut möjlighet att avancera ända till straffområdesgränsen. Myrevik sökte Olusanya framför målet och  Antti-Pekka Pihlainen var nära att glida in bollen i eget mål men Imonens fantastiska reflexrädning räddade MuSa.

Musa var speciellt i inledningen av matchen det farligaste laget som gästat Centralplanen i år. Speciellt japanen Yutaka Abe var hela tiden farlig ute på sin vänsterkant. Jean Mabinda fick verkligen ha bråttom, men den unge ytterbacken spelade igen en mycket bra match.

I den 25:e minuten var MuSa nära ett ledningsmål. Laget byggde upp ett farligt anfall i straffområdet och fick många möjligheter att avsluta, Det var ett under att endera Jaromålvakten Emil Öhberg eller Jaros försvarare hann täcka alla skotten.

Ett par minuter senare fick hemmapubliken, som verkligen levde med i matchhändelserna, orsak att jubla över matchens öppningsmål. Efter en hörna fick Topi Järvinen en andra chans att ge ett inlägg, men bortlaget lyckades bryta. Returen hamnade ändå hos Stanley Amuzie utanför straffområdet. Amuzie laddade direkt på wolley och bollen ändrade riktning på en MuSa-spelare och gick i mål förbi en chanslös Immonen.

Tio minuter innan pausvilan steg Severi Kähkönen, som kämpar om en topplacering i målbörsen, fram. Kähkönen fick tag på bollen på mittfältet och spurtade med bollen mot straffområdet. Han fick foten fri och sköt bollen med kraft i mål vid den främre stolpen och matchen stod 2-0.

Jaro gick upp i 3-0 ledning just innan pausvilan och målet var igen en uppvisning av Kähkönen. Efter en MuSa press skickade Anthony Olusanya med en mycket intelligent passning iväg Kähkönen. Kähkönen sprang som det såg lätt ifrån försvararen och sköt till slut bollen säkert förbi Immonen till pausresultatet 3-0.

Inledningen av den andra halvleken blev en formidabelt målfyrverkeri. MuSa kom in i matchen igen när endast en minut spelats av den andra halvleken. Juuso Aalto tog ner ett inlägg, fintade bort Amuzie och sköt bollen via Öhbergs händer i mål och ställningen var 3-1.

Jaro kvitterade strax efteråt och igen var det radarparet Olusanya-Kähkönen som var framme. Matchens gigant Kähkönen erövrade bollen i anfallszonen, avancerade in i straffområdet och gav ett inlägg in framför målet. Olusanya vann höjdduellen och nickade in bollen vid stolproten och matchen stod 4-1. Målet var Olusanyas sjätte för säsongen.

Men målgörandet i den andra halvleken tog inte slut i och med det målet. Gästerna fick  bollen i straffområdet och Aalto sköt snyggt bollen över Öhberg in i det bortre hörnet och nu stod matchen 4-2.

I den 57:e minuten gjorde Jaro sitt första byte, när Will Inalien ersatte Topi Järvinen.

Målfyrkverkeriet fortsatte och i den 60:e minuten fick Jaro en dubbelhörna. Redan den första hörnan från Sotelo blev farlig. MuSa klarade den men efter den andra hörnan var det nätrassel igen. Kronholm gav en perfekt hård och skruvad hörna in framför målet och Jim Myrevik kunde omarkerad nicka in bollen och Jaro ledde igen med tre mål och siffrorna 5-2.

Under den första kvarten av den andra halvleken fick publiken alltså se fyra mål och följande mål var inte långt borta heller. Ett par minuter senare gav nämligen Kronholm en hörna mot den bakre stolpen där Inalien fick möjlighet att möta, men amerkanens skott smet förbi.

I den 72:a minuten bäddade Inalien med en fin passning mot den bortre stolpen för Olusanya, men han fick inte någon riktig träff på bollen och det blev inget mål.

Matchen lugnade ner sig lite mot slutet och det var aldrig något snack om var poängen skulle stanna. Åtta minuter innan slutsignalen såg Jaros sjätte mål ut att se dagens ljus. Ett fint sidbyte av Kronholm hittade Kähkönen som serverade Inalien ett drömläge fem meter från målet. Inalien gled bollen mot ett halvtomt mål men oturligt nog traffade bollen en Olusanya i offside på mållinjen.

Matchen blev igen en fingervisning om Jaros fantastiska anfallsspel. Förutom fem mål bjöd lagets glada spel på många fina utsmyckningar och den 1510-hövdade publiken njöt av av de fick se. I och med vinsten ligger Jaro på andra plats i serien endast två poäng efter AC Oulu.

Jaros nästa match spelas söndagen 30.8 när rödtröjorna gästar KTP. Kotkalaget ligger trea i tabellen en poäng bakom Jaro.