Jaro och RoPS spelade mållös match

FF Jaro höll nollan för en femte match i följd. I dag lyckades inte Jaro heller med målskyttet så träningsmatchen mot RoPS i Rovaniemi slutade 0-0.

Det hade snöat en hel del i Rovaniemi under natten men man lyckades får Centraplanen där i bra spelskick. P.g.a. omständigheterna startade matchen en timme senare än planerat.

Den första farliga situation skapades efter att 7 minuter av matchen spelats, då Jim Myrevik berövade åt sig på egen planhalva och spelade till Joni Remesaho. Remesaho avancerade med bollen och slog en bra passning till Macauley Chrisantus som kom åt att skjuta inne i straffområdet, men skottet gick en aning förbi bortre stolpen.

Matchen framskred de första 20 minuterna under en knapp Jaro kontroll. Rödskjortorna kunde slita åt sig bollen vid ett antal rätt bra lägen i anfalsszonen, men kunde ändå inte skapa några målsituationer.

I den 35. minuten var Jaro nära att göra mål. Johan Brunell bröt ett anfall och med sin första beröring slog en fin passning till Remesaho på mittfältet. Remesaho spelade till Juuso Aalto, som tajmade sin passning tillbaka till Remeasho rätt och frispelade denne, men Rantala i RoPS målet räddade skottet med en fotparad.

I den 42. minuten slog Remesaho ett inlägg som Chrisantus inte kunde nå med huvudet, men bollen som såg ut att ändå gå direkt i mål gick strax förbi.

Under den första halvleken kunde RoPS inte komma åt att skapa nåt vid Jaro målet, förutom några inlägg som Jaro försvaret tog hand om.

Matchen stod 0-0 i pausvilan.

Jaro gjorde ett byte i pausen, då Samuel Haglund ersatte Tyler Reid.

I den 66. minuten fick Jaro bollen i mål vid en hörnsituation, då Chrisantus nickade bollen i mål vid bortre stolpen, men domaren blåste för frispark efter att ha sett en förseelse framför målet, vilket Jaro spelarna hade svårt att förstå. Strax därpå böt Jaro in Alex Ramsay i stället för Chrisantus.

Bägge lagen gjorde byten i den andra halvleken vilket gjorde att spelet blev råddigt mot slutet. RoPS hade mera av bollen i den andra halvleken och Jaro var då tvunget att försvara mera.

Jaro bytte in Simon Uusitalo och Benjamin Östman för den sista kvarten. De ersatte Markus Kronholm och Juuso Aalto.

RoPS kom åt slå några farliga inlägg in i Jaros straffområde men Jaro försvarade sig noggrant och Topi Valtonen i Jaromålet behövde inte göra några svårare räddningar under hela matchen.

Även Jaros bästa chanser i den andra halvleken kom på inlägg, men Remesahos och Haglunds inlägg hittade inte fram till de egna.

Matchen slutade med siffrorna 0-0.

Jaro har endast en träningsmatch kvar före säsongsstarten då laget torsdagen den 29.4. möter SJK Akatemia i Seinäjoki.