Jaro och gnistan delade på poängen

FF Jaro och IF Gnistan delade på poängen i kvällens match i Ettan. Speciellt den andra halvleken bjöd på många chanser och slutresultatet skrevs 2-2 (0-1). För Jaros mål i matchen stod Markus Kronholm och Guillermo Sotelo.

Jaro fick inför matchen glädjande besked när  Johan Brunell igen var i spelskick. Tyler Reid saknades dock ännu i laguppställningen precis som Joni Remesaho och Jim Myrevik.

Redan i matchens andra spelminut var Jaro nära att gå upp i ledningen. Macauley Chrisantus som var tillbaka i öppningselvan avancerade med bollen i anfallszonen och gav ett fint inlägg framför målet. Alex Ramsay nickade mot den bakre stolpen men bollen gick aningen förbi.

Matchens första mål kom dock i den andra målburen. Gnistan brådt ett Jarouppspel djupt på egen planhalva och vände till en snabb kontring. Topi Järvinen fick tag i bollen och passade inåt till Douglas Cae som skött ett nästan perfekt skott från 20 meter. Bollen gick via den bortre stolpen i mål och matchen stod 0-1. Det var första gången denna säsong som inte Jaro gjorde matchens första mål.

Efter drygt en halvtimmes spel vann Sotelo en duell vid kortlinjen och passade snyggt snett bakåt till Chrisantus, som fick möjlighet att skjuta ur ett fint läge, men det låga skottet stoppades av en försvarare.

Jaro var det dominerande laget i den första halvleken och fick också utdelning i form av hörnor och sidofrisparkar, men utan att skapa någon direkt farlighet. Gnistan å andra sidan var relativt farliga i sina fåtaliga anfall men totalt sett sågs inte alltför många chanser i den första halvleken.

Den andra halvleken blev i stället betydligt mera underhållande. Genast i inledningen på halvlöeken tog Olsen ner en frispark och startade snabbt en kontring. Lähdesmäki spelade bollen till Kronholm som passade vidare till Chrisantus. Nigerianen fick vänsterfoten fri inne i straffområdet men försökte ännu passa Aalto och den passningen kunde Gnistans försvar bryta till en hörna.

I den 53:e minuten var Chrisantus nära att göra mål. En höran från Sotelo kurvade precist mot Christantus huvud och hans nick blev också bra men aningen förbi.

Strax efteråt fick Jaro en ännu bättre chans. Tuomas Lähdesmäki, som gjorde en bra match, gav ett inlägg som blev kavr i straffområdet och Aalto fick möjlighet att skjuta ur ett dröm läge men skottet med vänsterfoten gick rakt på Samu Volotinen

Efter det var det dags för en toppenchans vid det andra målet. Topi Järvinen skapade en fin chans för Jimi Kovalainen, som fick iväg ett skott från tio meter men Thomas Olsen räddade det låga skottet snyggt.

Situationerna vär ännu inte förbi utan i den 56:e minuten kunde Kronholm få hemmapubliken att jubla. Macauley Chrisantus vann en höjdduell och passade bollen vidare till Kronholm, som gjorde en fin löpning och hann fram till bollen innan Volotin och

Efter en timmes spel gjorde Jaro ett dubbelbyte. In kom Samuel Halglund och Marcel Wargh i stället för Alex Ramsay och Toró.

Genast efter bytena var Jaro nära ett ledningsmål. en fin passning från Byskata till sotelo öppnade upp för chansen. Jaro fick möjlighet att  ge ett par inlägg och till slut kunde Chrisantus nicka ur aningen svår position. Nicken blev fin och var på väg in i Volotins bortre hörn men målvakten fick fingrarna  på bollen och styrde den till en hörana

Genast efter gav Juuso Aalto ett perfekt inlägg mellan försvararen och målvakten och Haglund kunde avlsuta från någon meters håll, men hans skarvning gick över.

Jaro skapade chans på chans och i den 67:e minuten tog sig Sotelo igen förbi sin försvarare och passade in bollen förbi målet. Där dök Gulbis upp och fick en mölighet med nästan tomt mål, men lettländaren tingade stracka sig fram och bollen gick över.

När Jaro inte förmådde göra mål på sina chanser slog gästerna till. Gnistan fick i den 77:e minuten en hörna från vänster och den låga hörnan kom igen spelarhögen och topi Järvinen fick möjlighet att nicka från närhåll och bollen var i mål, även om Olsen fick fingrarna emellan.. Matchen stod 1-2.

I den 80:e minuten kom inbytte Annyamelen med fart igenom på vänsterkanten och gav en ypperlig passning till Järvinen vid den bortre stolpen men Olsen gjorde en fenomenal räddning och jaro var fortfarande med i matchen.

Olsens rädning blev verkligen viktig eftersom Jaro i den följande sekvensen kvitterade matchen. Chrisantus lät ett inlägg gå vidare till Sotelo, som ur ett aningen svårt läge sköt ett drömskott. Bollen singlade som ett löv över Volotin och in i det bortre krysset och matchens stod 2-2. Målet var argentinarens tredje för säongen och det var verkligen vackert.

Båda lagen jagade i slutet ett segermål och Jaro fick endel fasta situationer men utan att kunna avgöra. Matchen slutade efter en händelserik andra halvlek i siffrorna 2-2.