Jaro kvitterade två gånger i Kotka

FF Jaro spelade sin andra oavgjorda match i rad i Ettan när laget hämtade hem en poäng från Kotka med resultatet 2-2 (1-0). Jaro tog sig två gånger tillbaka ur ett underläge efter mål av Johan Brunell och Luis Robles.

Niklas Käcko hade gjort några förändringar i öppningselvan. Toni Takamäki var tillbaka i öppningselvan som stopper efter sin skada och tog Pavle Milosavljevic över Otto Hirvonens plats som högerback. Washilly Tshibasu och Joni Remesaho bemannade ytterplatserna och Axel Vidjeskog flyttade inåt i banan i stället för skadade Jonas Emet.

Inledningen av matchen var jämn och aningen nervös. Jaro fick sin första farlighet i den 13:e minuten när Luis Robles kunde nicka ur ett fint läge på en hörna från Joni Remesaho, men den gången misslyckades mexikanens nick och bollen gick högt över och förbi.

I den 17:e minuten var ett Jaromål verkligt nära. Washilly Tshibasu skickade iväg Remesaho och Remesaho fick precis tag i bollen och blev fri med Jiri Koski. Kotkamålvakten kunde dock rädda skottet ur liten vinkel och Jahir Barraza fick inte tag på returen.

Efter en lite slarvig inledning tog Jaro hand om bollinnehavet ute på plan och bollen hölls för det mesta hos bortalaget. Den första halvleken bjöd dock som helhet på ganska söndrigt spel och Jaro lyckades inte skapa någonting verkligt farligt förutom den chans Remesaho hade.

Men trots spelets karaktär var det KTP som gick upp i ledning en minut innan pausvilan. Antti Mäkijärvi kunde utmana Milosavljevic, som snubblade och Mäkijärvi kunde ge ett inlägg. Inlägget blev fullkomligt  och Aleksi Pahkasalo kunde nicka in bollen och ge hemmalaget en 1-0 ledning.

1-0 blev också pausresultat.

KTP höll på att gå upp i en tvåmålsledning genast i inledningen av den andra halvleken efter att Kalle Multanen fick möjlighet att avfyra ett skott på ett lågt inlägg, men skottet gick till all lycka aningen förbi.

I den 55:e minuten var Jaro nära att kvittera när Remesaho fick tag i bollen efter att Kottoy halkade. Jaro fick ett anfall med manövertag och Remesaho sökte med ett inlägg Barraza. Inlägget blev ändå aningen långt men Barraza lyckades skickligt vända nicken ur en svår vinkel. Bollen gick förbi målvakten Koski, men kotkaförsvaret lyckades sopa bort bollen från mållinjen till lugnare vatten.

Jaros nästa chans kom fem minuter senare när Vidjeskog fick tag på ett lågt inlägg och fick möjlighet att försöka ur en liten vinkel  och från närhåll men Koski räddade igen med fötterna.

Efter en timmes spel gjorde ett dubblebyte, när Vidjeskog och Milosavljevic ersattes av Anthony Olusanya och Walter Moore. I och med bytena bytte Jaro formation till en trebackslinje och Olusanya flyttade upp i anfallet bredvid Barraza. Som en följd av bytena skapade jaro ett hårt tryck mot KTP målet och det uppstog många nära ögat-situationer framför hemmalagets mål, men hemmalagets försvar lyckades täcka Jaros avslut.

I den 70:e minuten fick Jaro äntligen den välförtjänta kvitteringen. Moores hörna med vänsterfoten kom in framför målet. Koski fick sin hand emellan men Johan Brunell kunde nicka returen i mål och ställningen var 1-1.

Genast efter kvitteringen gjorde Jaro sitt tredje byte, när Otto Hirvonen ersatte Remesaho. Samtidigt gick Jaro tillbaka till en fyrbackslinje.

Jaro fick dock inte glädja sig över kvitteringen länge, utan ett skott från Matias Lindfors smet onödigt enkelt in bakom ryggen på Öhberg och matchen stod 2-1.

Jaros fina grepp om matchen bröts plötsligt i och med målet och KTP höll på att gå upp i en tvåmålsledning genast efteråt. Sebastian Dolivo fick skjuta efter en hörna ur ett fint läge men Öhberg gjorde en fin räddning.

Jaro gav dock inte upp utan matchen stod 2-2 efter 82 minuters spel. En fin passning av Dafaa öppnade för ett inläggsläge för Tshibasu vid kortlinjen. Inlägget droppade fint in framför målet där Luis Robles än en gång var på rätt plats och mexikanen nickade säkert via en studs in bollen i nät.

På tilläggstid blev det ännu när dramatiskt när Brunell drog på sig ett direkt rött kort efter en tackling på mittfältet. Men det blev inga flera mål i Kotka denna kväll utan lagen delade på poängen med resultatet 2-2.

I och med det oavgjorda resultatet steg Jaro upp på åtta poäng och ligger fyra i tabellen. Inkommande lördag får Jaro första gången spela på Centralplanen i Jakobstad denna säsong när laget gästas av ett formstarkt FC Haka.