Jaro körde över MYPA i Myllykoski

Jaro firade målfyrverkeri för andra matchen i rad när laget vann med 0-5 borta mot MYPA. Jahir Barraza stod för ett hat-trick och Severi Kähkönen och Anthony Olusanya för varsitt mål.

Jaros tränarduo Niklas Käcko och Jonas Portin hade inför matchen mot MYPA gjort några ändringar i startelvan jämfört med vinstmatchen mot EIF förra veckan. I fyrbackslinjen kom Toni Takamäki in som mittback tillsammans med Johan Brunell medan Pavle Milosavljevic tog hand om högerbackspositionen. Jonas Emet ersatte den skadade Anthony Dafaa som balanserande mittfältare och in i anfallet som vänsterbreddaren gick Anthony Olusanya.

Och det var ett taggat Jaro som sprang in på planen i Kouvola. Genast från start visade laget att ingenting annat än tre poäng skulle hem till Jakobstad. Jaro dominerade mittfältet nästan totalt och kunde via Emet och Robles spela ut bollarna till kanterna till Olysanya och Remesaho. Speciellt kanten med Remesaho utnyttjades mycket i första halvlek och otaliga var de inlägg som serverades. Detta betydde samtidigt att Olusanya kunde dra sig inåt i banan och tillsammans med Barraza bilda en farlig anfallsduo.

Den kraftiga Jaropressen resulterade också i den 10:e minuten när Remesaho än en gång kunde ge ett fint inlägg som Anthony Olusanya perfekt mötte med huvudet och Turunen i MYPA-målet tvingades plocka bollen ur nätmaskorna för första gången.

Jaro fortsatte dominera matchen och laget skapade ett flertal chanser att utöka ledningen.Den bästa chansen fick kanske Olusanya i den 25.e minuten när han blev fri med målvakten, men denna gången lyckades Turunen rädda till en hörna.

Efter halvtimmes spel jämnade matchen ut sig en aning och MYPA kunde skapa några bra chanser. Den bästa fick Roni Huhtala i den 32:a minuten när han blev fri med Ville Seppä men skottet gick förbi.

I den 39:e minuten visade Jaro upp ett fint passningsspel när Olusanya hittade Barraza som i sin tur passade vidare till Kähkönen. Hans skott lyckades dock en MYPA-back täcka till en hörna. Jaro fick i samma sekvens en frispark vid straffområdeshörnet. Remesaho gav frisparken mot femmeterslinjen där Pavle MIlosavljevic hade smugit upp. Men nicken från Milosavlevic gick aningen förbi målvaktens högra stolpe.

Trots stor dominans lyckades Jaro inte näta flera gånger i den första halvleken så lagen gick till pausvila med Jaro i en 0-1 ledning.

Den andra halvleken fortsatte i stort som den första. Men i den 47:e minuten var en kvittering för MYPA nära när Huhtela igen kom fri men denna gång gick skottet över.

I den 55:e minuten var det Olusanyas tur att ta sig igenom försvaret och bli fri med Turunen. Men även denna gång drog Turunen det längre strået och täckte ut bollen till en hörna.

Men i nästa anfall kunde målvakten inte stå emot längre. Chavez hittade Remesaho ute till vänster och denne gav ett inlägg som Severi Kähkönen tog ner och fick iväg ett skott som täcktes av en MYPA-försvarare. Bollen hamnade igen hos Remesaho som denna gång passade Barraza vid straffpunkten och mexikanen kunde lugnt i den 56:e minuten pricka in bollen längs marken och matchen stod 0-2.

I den 67:e minuten gick Takamäki ut och Walter Moore kom in. Samtidigt flyttade Milosavljevic in som mittback tillsammans med Brunell.

Ju längre matchen led desto mera tog Jaro över och laget kunde gång på gång via mittfältet spela ut bollen till kanterna. I den 70:e minuten kunde Severi Kähkönen sedan göra 0-3 på ett fint inlägg från Jaakko Ala-Suutari, som kommit in i stället för Jonas Emet på mittfältet.

Ala- Suutari fortsatte att leverera framspelningar och i den 74:e minuten var det dags för 0-4. Denna gång efter ett fint passningsspel mellan Ala-Suutari – Remesaho – Olusanya. Olusanya hittade snyggt Jahir Barraza framför målet och än en gång låg bollen i nätmaskorna bakom MYPA-målvakten.

Efter detta var det mera fråga om att spela bort den återstående tiden och MYPA fick kanske matchens bästa chans i den 86:e minuten när Huhtala blev fri att nicka från fem meter men nicken smet förbi.

Men det var ändå Jaro som skulle få sista ordet och efter en kalabalik inne i straffområdet i den 90:e spelminuten kunde Ala-Suutari passa fram Barraza, som iskallt placerade bollen vid den bortre stolpen och därmed kunde den mexikanske anfallaren fullborda sitt hattrick och fastställa slutresultatet till 0-5.

Jaro kunde alltså förlänga sin vinstrad och dessutom göra det på ett mycket övertygande sätt. Samtidigt klättrade laget också upp till en tredje plats i tabellen med 17 poäng. En poängmängd laget delar med MuSa.

Jaros nästa match spelas på Centralplanen i Jakobstad inkommande lördag 29.6 kl 17.00 och då står just MuSa för motståndet.