Jaro hem med en poäng från Kotka

Play

Jaro inledde omgångens toppmatch svagt och KTP kunde gå upp i ledningen redan i den sjunde minuten efter mål av Antti Mäkijärvi. Jaro tog dock över kommandot i matchen ju längre matchuret tickade och kunde kvittera i den andra halvleken genom Anthony Olusanya. Matchen slutade alltså 1-1 (1-0).

Inga större förändringar hade skett i Jaros öppningselva från senaste vecka. Största förändringen var att Joni Remesaho var tillbaka i truppen och direkt gick in i öppningselvan, medan Topi Järvinen inledde på bänken.

Matchens första verkliga chans fick hemmalaget efter fem minuters spel. David Ramadingaye tog sig förbi Jaropressen på mittfältet och spelade den spanske anfallaren Mika fri men hans skott gick strax förbi den bakre stolpen.

Men en minut senare  gjorde ändå KTP matchens första mål. Jaro tappade bollen på gen planhalva och bollen spelades snabbt till Antti Mäkijärvi som med en beröring tog sig förbi Toni Takamäki. Mäkijärvi fick möjlighet att skjuta strax utanför straffområdet och passerade med ett precist skott Emil Öhberg och matchen stod 1-0.

Matchinledningen dominerades klart av KTP och laget skapade ytterligare ett par farligheter efter att ha lyckats spela bollen mellan mittfältet och försvaret. Närmast ett andra mål kom Mäkijärvi, som fick möjlighet att avlossa ett skott från 20 meter, men bollen gick aningen förbi.

Så småningom lyfte Jaro upp pressen och fick på så vis bättre kontroll på spelet. Rödtröjorna kunde bryta högre upp i planen och det gjorde speluppbyggnaden svår för KTP och Jaroförsvaret fick möjlighet att plocka ner de långa uppspelen.

Jaro hade ändå svårt att skapa riktiga farligheter mot ett tätt försvarande KTP. Men mot slutet av den första halvleken piggnade Jaros anfallsspel till betydligt. Knappt tio minuter före pausvilan avancerade Stanley Amuzie fint, väggspelade med Kähkönen och fälldes ca 18 meter från KTP-målet. Kähkönens frispark gick dock klart över.

Ett par minuter före pausvilan bröt Takamäki en passning och avancerade längs kanten. Passningen hittade Olusanya som tog sig förbi sin försvarare och sköt inne i straffområdet, men skottet gick rakt på Anton Lepola i KTP-målet.

Strax innan pausvilan fick Jaro en fin chans att kvittera. Efter att Lepola boxat ut en hörna blev bollen att snurra i straffområdet och Kähkönen fick chans att skjuta från femmeterslinjen mot ett halvtomt mål, men Kähkönens hårda skott gick över och KTP kom undan med blotta förskräckelsen.

Jaropressen avbröts av halvtidssignalen och lagen gick till pausvila med KTP i en 1-0 ledning.

Den första farligheten i den andra halvleken kom i den 53:e minuten när jaroförsvaret öppnades onödigt lätt efter ett inkast. Tuomas Ollila spelades med en enkel passning helt fri ute till vänster. Ollilas skott var hårt men gick rakt på Öhberg, som även snyggt kunde rädda returen.

Jaro fick å sin sida en frispark från fint läge när Guillermo Sotelo fälldes på straffområdesgränsen några meter från kortlinjen. Remesaho sköt frisparken hårt mot den främre stolpen men bollen studsade till slut via en Jarospelares fot till inspark.

Jaro tog över spelet i en andra halvleken med samma medicin som i den första, det vill säga med en hård press. Jaro gjorde sitt första byte i den 65:e minuten, när Inalien ersatte Remesaho och Inalien klev genast in i en viktig roll, eftersom Jaro snyggt kunde kvittera några minuter efter bytet. Takamåki öppnade spelet snyggt längs marken till Jim Myrevik på mittfältet. Myrevik passade snabbt förbi KTP:s linje till Inalien. Inalien avancerade några meter och hittade Olusanya med en passning. Olusanya sköt otagbart bollen från 20 meter förbi Lepola och matchen stod 1-1. Det var Olusanyas sjunde mål för säsongen.

En kvart före slutet gjorde Jaro sitt andra byte direkt efter en frispark. Sotelo kom ut och Topi Järvinen kom in. Samtidigt flyttade Myrevik ner som vänsterback.

I slutet av den andra perioden märktes att båda lagen började tröttna och många felpass resulterade i att matchens kvalitet sjönk. Men ett par chanser skapades ändå innan slutsignalen.

I matchens första tilläggsminut fick Ruxi möjlighet att nicka på en hörna men Emil Öhberg tänjde sig till en viktig räddning och räddade Jaro.

Jaros bästa chans på tilläggstid kom strax före slutsignalen när Ramadingaye fällde Inalien drygt 20 meter från målet. Järvinen sköt frisparken mot Lepola och bollen studsade elakt ur målvakten synvinkel och Lepola tvingades rädda till en hörna. KTP lyckades ändå städa undan hörnan och domaren blåste av matchen.

Det oavgjorda resultatet betyder att Jaro behåller sin andra plats i serien. AC Oulu som leder serien kunde dock utöka sitt försprång till fyra poaäng genom att vinna över MP.  Jaros nästa match spelas om en vecka när Gnistan gästar Jakobstad.