Jaro gick på en knapp förlust mot SJK

FF Jaro och SJK spelade en fartfylld träningsmatch. Matchens alla tre mål kom i den första halvleken och matchen slutade i en SJK seger med 1-2 (1-2).

Matchens öppningmål kom redan i den andra spelminuten. Kevin Lamidi gav ett felpass på mittfältet som Jeremias Streng kunde fånga upp. Streng fick möjlighet  att avancera mot Jaroförsvaret och fintade bort några spelare och sköt ur ett fint läge. Jaromålvakten Ville Seppä chansade i situationen men gick åt fel håll och Strengs skott gick in vid stolpen och matchen stod 0-1.

Jaro var ytterst nära att kvittera i den sjätte minuten när Axel Vidjeskog fick bollen utanför straffområdet och han fick på ett hårt skott, men bollen tog i stolpen och studsade ut igen på planen.

Efter drygt 20 minuters spel tog sig Vidjeskog skickligt förbi en motståndare på mittfältet och Jaro kunde anfalla giftigt. Vidjeskog avancerade med bollen mot SJK:s försvarslinje och passade till slut ut till Jim Myrevik. Myrevik gav ett lågt inlägg in framför målet som Mikhel Aksalu inte nådde, men Egor Denisov lyckades inte glida in bollen i mål.

Fem minuter senare låg bollen för andra gåmngen i jaromålet. SJK fick en frispark från ca 25 meter som Maximo Tolonen i stället för att skjuta passade till sidan och Jarospelarna var inte beredda på inlägget och Streng  fick i allsköns ro nicka in bollen från närhåll.

Jaro lyckades reducera i den 33:e minuten. Myrevik och Vidjeskog kämpade till sig bollen nere vid kortlinjen och vidjeskog , som spelade en fenomenal första halvlek fick i trängseln foten fri och passade in bollen framför målet till denisov, som hade en enkel sak att vidarebefordra bollen in i tomt mål och matchen stod 1-2.

Den första halvleken bjöd på ett fartfyllt spel med många dueller och tacklingar. Jaro var ytterst nära att kvittera när Walter Moore med en frispark hittade joni remesaho men Joni fick ingen riktig träff på bollen. SJK lyckades få bollen in ytterligare i Jaromålet, men situationen blåstes av för offside.

Lagen gick till pausvila med SJK i en 1-2 ledning.

Den andra halvleken bjöd på ett litet SJK övertag och gästerna lyckades  ett par gånger spela bollen relativt farligt in bakom Jaros försvarslinje. Seppä tog ändå hand om  situationerna med utrusningar i rätt tid.

Den andra halvleken blev betydlig råddigare och i varkendera lagen bjöd på farligare målchanser i halvlekens inledning. Båda lagen gjorde flera byten vilket självklart påverkade spelet.

Jaro var ändå nära en kvittering ett tjugotal minuter innan slutet, när pavle Milosvljevic kunde nicka på en hörna av Moore. Men bollen  gick en halvmeter utanför den bortre stolpen.

Jaro fick ännu ett par minuter innan slutet en chans att kvittera när Jaakko Alasuutari, som kämpade föredömligt på mittfältet, sköt en frispark endast aningen förbi.

Flera mål fick publiken inte se utan matchen slutade i en SJK seger med 1-2.

FF Jaros tränare Niklas Käcko var nöjd med med vad matchen gav.

– Vi kom bra in matchen efter SJK:s öppningsmål och vi fick träna på det som vi ville träna. I den andra halvleken blev våra anfall alltför korta och det försvårade vårt spel. Vi blev också trötta mot slutet, men vår spelstil suger kraft och det är alldeles naturligt att spelarna i januari ännu blir trötta i slutet på matcherna, kommenterade Käcko.

Matchen gav också Käcko en klarare bild av testspelarna.

– Jaakko Alasuutari intresserar absolut oss. Kevin Lamidi har gått mycket framåt under de två veckor han varit här och är en helt annan spelare nu än när han kom, men frågan återstår om det räcker. Det är svårt ännu att säga var det slutar i hans fall. Egor Denisov är en bra spelare. Det kunde vara bra att få ett längre kontrakt med honom men det är en annan sak om det är möjligt för oss. Denisov är mera en utvecklingsspelare och vi söker en förstecenter. Walter Moore är sig själv. Han är inte direkt en testspelare utan med honom vet jag klart vad jag får, kommenterade Käcko testspelarna.

Följande match för Jaro spelas i gruppspelet i Finska Cupen och i den första matchen möter Jaro på bortaplan Musan Salama. Matchen spelas lördagen 26.1 kl 18.00.