Jaro förlust i premiären

FF Jaro gick upp i en 1-0 ledning efter ett straffsparksmål av Guillermo Sotelo, men tvingades till slut ge sig mot Ekenäs IF med resultatet 3-1 (1-1).

Jaros öppningselva överaskade en aning då Toró inledde på bänken. I målet inledde Thomas Olsen. Som mittbackar inledde Johan Brunell , Patrick byskata och Krists Gulbis, som alla gjort starka framträdanden i lagets träningsmatcher, medan Guillermo Sotelo coh Tuomas Lähdesmäki tog hand om kanterna. Trion på mittfältet bestod av Markus Kronholm, Jim Myrevik och Juuso Aalto och anfallsspelare var Joni Remesaho och Macauley Chrisantus.

Matchinledningen var trevande från båda lagen med ett Jaro som försvarade tätt och kontrade snabbt.

Jaros första fullträff kom i den 13:e minuten. Markus Kronholm gav en passning ut på kanten till Guillermo Sotelo, vars inlägg fastnade på Jarkko Heimonens arm och bollen placerades på straffpunkten. Sotelo sköt bollen säkert i mål och Jaro ledde med 0-1.

Men Jaro fick inte ledningen länge utan EIF kvitterade ett par minuter senare. Oliver Pettersson sköt ett skott som såg relativt löst ut, men bollen ttouchade en spelare och bollen smet via Olsens ben över målli njen och matchen stod 1-1.

Efter en halvtimmes spel skapade EIF en farlighet frmför Jaromålet. Först fick Akseli Ollila försöka men Sotelo kunde täcka skottet. returen gick till Xhevdet Gela, vars skott dock gick över kortlinjen via benen på Sotelo.

I den 35:e minuten kunde Olsen kompensera ledningsmålet. Efter en misslyckad passning av Patrick Byskata sköt Valdrin Rashica ett hårt  skott från 20 meter. Bollen var på väg mot krysset men Olsen töjde sig till en fantastisk räddning och räddade Jaro.

Jaro fick under den första perioden ett flertal hörnor och laget fyllde på med spelare inne i målområdet. Bästa situationen kom när Sotelo hittade huvudet på Chrisantus vid den bakre stolpen och hankunde returnera bollen in framför målet men rödtröjorna fick inte tag på bollen.

Lagen gick till pausvila med resultatet 1-1.

Andra havleken hann knappt börja innan bollen var inne i Jaromålet. Ekström fick tag på en lång passning och gav ett lågt inlägg in framför målet. Ingen fick tag på bollen inne i straffområdet och bollen gick ut till Akseli Ollila vars precisa och hårda skott gick in vid den främre stolpen förbi Olsen och matchen stod 2-1.

I den 58:e minuten var EIF nära ett treje mål. Först tog Tuukka Andberg hårt ner Juuso Aalto på mittfältet men domaren lät spelet fortsätta eftersom Jaroanfallet fortsatte med bollen hos Chrisantus. Chrisantus tappade dock bollen efter sen stund och EIF fick ett farligt kontringsförsök.  På Raschicas fina framspelning fick Ollila möjlighet att försöka och skottet från närhåll var nära att gå i mål vid den bortre stolpen men Johan Brunell räddade denna gång Jaro.

Jaro gjorde efter detta två byten. Tyler Reid och Samuel Haglund ersatte Joni Remesaho och Tuomas Lähdesmäki.

Jaro var nära en kvittering i den 68:e minuten när Sotelo kom åt att nicka på Aaltos sidfrispark, men Mehdi El Moutacim räddade enkelt den hårda nicken och kunde hålla laget kvar i en ledning.

I en 73:e minuten gjorde Jaro ytterligare två byten när Jim Myrevik och Macauley Chrisantus ersattes av Toró och Alex Ramsay.

I den 82:e skapade Jaro ett fint anfall på högerkanten tack vare Reid och Haglund. Haglund lyckades från kortlinjen vinkla in bollen tillbaka till Ramsay, som ännu försökte finta en försvarare och föll, vilket renderade i ett  gult kort till Ramsay för filmning.

Jaros tionde hörna i den 86:e minuten blev farlig. Aaltos hörna kom precist över spelarmassan till Haglund som sköt direkt på wolley, men El Moutacim kunde snyggt rädda det låga skottet.

På tilläggstid avgjorde EIF slutligt matchen. Hemmalaget vann bollen på mittplan och skickade iväg en långboll in bakom Jaroförsvaret. Olli Jakonen hann fatt bollen innan Olsen och kunde skjuta bollen i tomt mål och spikade därmed slutresultatet till 3-1.

Jaros säsong fortsätter inkommande torsdag på Kristihimmelsfärdsdagen 13.5, när HJK Klubi 04 kommer till Jakbostad. Avspark i matchen sker kl 16.00.