Jaro föll mot SJK i träningsmatchen

FF Jaro kunde utmana SJK i en timmes tid i dagens träningsmatch. SJK gick sin egen väg den sista halvtimmen och matchresultatet blev till slut 2-5 (1-1).

Jaro hade en testspelare i sin laguppställning i och med att Jean Mabinda spelade som vänster ytterback. SJK kom till avspark med ett relativt ungt lag förstärkt med några mera erfarna spelare. I gästernas öppningselva återfanns två Jarofostrade spelare. Målet vaktades av Jesse Öst och på högerkanten huserade Serge Atakayi. På bänken fanns ytterligare en jarobekanting i form av Darvin Chavez.

Matchens första mål kom i den åttonde spelminuten när Serge Atakai helt fri kunde slå ett inlägg. Det låga inlägget hittade via en touch Aatu Kujanpää, som i lugn och ro kunde placera in bollen från någon meters håll förbi Emil Öhberg i Jaromålet.

Jaros första riktiga farlighet kom etter en kvarts spel när Anthony Olusanya vann en nickduell med Tero Mäntylä och Axel Vidjeskog fick bollen ensam med Öst, men Öst kunde rädda Vidjeskogs försök.

Första halvleken var jämn och inget av lagen hade många chanser. Jaros kvittering kom tio minuter före pausvilan när Olusanya fick tag i bollen mitt på planen. Olusanya avancerade mot SJK:s försvarslinje och in i straffområdet. Joonas Sundman träffade olyckligt Olysanya på fötterna och domaren visade helt riktigt på straffpunkten. Olusanya själv ställde sig för att slå straffen. Öst fick fingrarna på straffen men den var tillräckligt hård och gick i mål.

SJK hade ännu innan pausvilan en farlig kontring som Jeremiah Streng avslutade med ett skott, som dock gick aningen förbi. Lagen gick till pausvila med ställningen 1-1.

Jaro gick upp i ledning genast i inledningen av den andra halvleken när Johan Brunell nickade in en hörna slagen av Antonio Hotta.

Efter en timmes spel gjorde SJK ett flertal byten och även Jaro gjorde ett byte, när Benjamin Östman ersatte Alex Ramsay. Bl.a. Darvin Chavez kom in för SJK.

Bytena ändrade mathens karaktär och SJK kvitterade också genast efter bytena. Keaton Isakssons precisa skott passerade Topi Valtonen, som vaktade Jaros mål i den andra halvleken. Och mera skulle komma endast två minuter senare. Ett snyggt skott från Kujanpää tog i stolpen och returen kunde Joonas Lepistö sätta i mål.

SJK:s fjärde mål kom i den  72:a minuten, när matchens spelare, Kujanpää, som snyggt spelade fram Lepistö. Han kunde säkert sätta bollen i mål och matchen stod 2-4.

SJK:s femte och matchens sista mål kom fem minuter före slutignalen när Valtonen kom ut för att bryta en framspelning utanför straffområdet. Bollen stannade ändå ca 20 minuter från målet och Lepistö kunde behärskat lyfta bollen i mål och fastslå slutresultatet till 2-5.