Jaro fick nöja sig med oavgjort mot MYPA

Play

Jaro fick inte anfallsspelet att fungera som vanligt mot MYPA, vilket ledde till att laget fick nöja sig med ett oavgjort resultat 1-1(0-0).

Jaro hade fått goda nyheter gällande laguppställningen när Emil Öhberg var tillbaka i målet och även Severi Kähkönen var tillbaka i öppningselvan. Däremot saknades Markus Kronholm, som drog på sig en skada i EIF-matchen.

Matchen inleddes med att Jaro dominerade bollinnehavet men Jaro hade under hela den första halvleken svårigheter att skapa verkliga målchanser.

I den 18:e minuten skickade Anthony Olusanya iväg Wilterlynd Inalien och denne kunde nära kortlinjen vinkla in bollen framför målet. Bollen höll på att smita under foten på Turunen i MYPA-målet till en helt fri Olusanya, men målvakten lyckades till slut få tag på bollen.

Efter 34 minuters spel fick Jaro en frispark från 25 meter och Severi Kähkönen sköt ett hårt skott, som Turunen tvingades rädda till en hörna.

Först alldeles i slutet av den första halvleken kunde Jaro skapa verkliga chanser.

Först en minut innan pausen avancerade Juuso Ihalainen ute på högerkanten och passade snett bakåt till Järvinen, som sköt ett hårt skott, men Turunen räddade igen till en hörna. Hörnan gav Sotelo till hörnet av femmetersområdet för Kähkönen att nicka men hans nick misslyckades och bollen gick klart förbi.

En stund senare fick Inalien nicka på en sidofrispark av Sotelo, men Turunens fina räddning höll fortsättningsvis matchen mållös. Situationen slutade med en hörna för Jaro som Olusanya kunde skicka in tillbaka mot målet från kortlinjen, men MYPA-försvaret kunde städa bort bollen alldeles på mållinjen.

Lagen gick därmed mållösa till pausvila.

Jaro inledde den andra halvleken med bra tempo och skapade flera panikartade situationer framför hemmalagets mål. Dock utan att kunna få till ett ordentlig avslut.

I den 57:e minuten gjorde Jaro sitt första byte när Joni Remesaho ersatte Inalien.

Mitt under Jaropressen slog hemmalget MYPA till i den 62:a minuten. Ett inlägg hamnade in bakom Jaros försvarslinje och Jarospelarna reagerade långsamt. En misslyckat skott från en MYPA-spelare hamnade aningen tursamt på foten för Jari Hassel, som kunde styra in bollen i ett tomt mål och matchen stod 1-0.

Jaro kvitterade genast  ett par minuter senare och även det skedde aningen tursamt. Sotelo fick helt plötsligt mycket utrymme  ute till vänster och argentinaren försökte ge ett inlägg men bollen studsade via en försvarsspelare i mål och siffrorna var 1-1.

I den 68:e mnuten tog sig Olusanya förbi sin försvarare och fick en skottmöjlighet inne i straffområdet. Skottet var bra men gick tio centimeter utanför den bakre stolpen.

Ett tiotal minuter innan slutet gjorde Jaro sitt följande byte när Axel Vidjeskog ersatte Jim Myrevik.

En kvart innan slutsignalen tog sig Olusanya med våld in i straffområdet och sköt mot den bortre stolpen men fantastiskt spelande Turunen räddade med foten.

I den 78:e minuten var ett segermål för MYPA verkligen nära. Takamäki försökte skydda en boll över kortlinjen, men Hassel fick tag på bollen och sökte Rico Ryöpäs framför det tomma målet med en passning. Juuso Ihalainen räddade dock Jaro genom att glida in framför bollen.

Jaro försökte i slutet chansa för att få till stånd ett segermål och laget lyckades också skapa ett antal halvchanser, men denna gång fick laget inte utdelning på försöken. Även MYPA hade ett par farliga kontringar men lagen delade till slut på poängen med resultatet 1-1.