Jaro fick endast oavgjort på en publiktom Centralplan

I en match utan publik mot AC Kajaani var det FF Jaro som fick gå besviket av plan efter slutsignalen. Jaro gick upp i ledning i den första halvleken efter ett mål av Will Inalien, men i den andra halvleken kunde Kajaani kvittera. Jaro fick spela med en man mera på plan den sista kvarten men förmådde inte utnyttja läget.

Niklas Käcko hade gjort några förändringar i startelvan och både Anthony Olusanya ocg Severi Kähkönen fick börja på bänken. De ersattes av Will Inalien och Axel Vidjeskog. Även Guillermo sotelo var tillbaka i spelskick  och ingick i öppningselvan.

AC Kajaanis lag hade förändrats en hel del efter storförlusten mot KPV. Gästerna inledde matchen ganska passivt och lät Jaro dominera spelet med boll.

De första 13 minuterna spelade ganska lugnt utan några större farligheter men i den 14:e minuten blev det Jaro som angav matchtakten. Markus Kronholm lade lite överraskande en låg frispark mot straffområdet och Joni Remesaho. Remesaho lyfte bollen mot den bakre stolpen och lyftningen gick passligt över mittbacken Mikko Pitkänen till Inalien, som helt fri kunde nicka in bollen vid stolpen och Jaro tog ledningen med 1-0.

Tre minuter senare fick Inalien foten fri i trängseln inne i straffområdet ochn sköt ett lågt skott med vänsterfoten mot den bakre stolpen men Kajaanis målvakt Deni Kaksa kunde lätt rädda.

I den 33:3 minuten visade Topi Järvinen prov på sin farlighet. Han tog först ner bollen snyggt inne i straffområdet, fick foten fri och sköt ett hårt skott, men Kaksa räddade snyggt till en hörna. Efter hörnan skapade Jaro med några fina passningar en bra chans. Den sista passningen kom från Järvinen och Sotelo kom in i straffområdet, men argentinarens skott gick klart över.

AC Kajaanis första farlighet kom. eefter en Jaro hörna i den 38:e minuten. Emil Öhberg kom långt ut från målet för att bryta en långpassning, men hans brytning misslyckades och gästerna fick ett anfall med manövervikt. Stanley Amuzie täckte. skottet och räddade Jaro men situationen slutade ändå illa ur Jaroperspektiv eftersom Toni Takamäki skadade sig i samma situation. In i stället för Takamäki kom efter någon minut Oskar Sandström.

Gästerna kunde ännu skapa två farligheter i den första halvleken. Guillit Zolameso fick möjlighet att skjuta på en rullande boll från straffområdesgränsen, men Topi Järvinen hann täcka skottet. Strax efteråt fick AC Kajaani en frispark ur ett  relativt fint läge, men Erfan Zenelis skott gick förbi det främre hörnet

Lagen gick till pausvila med Jaro i en 1-0 ledning.

AC Kajaani inledde den andra halvleken betydligt mera aktivt. Gästernas första riktiga farlighet kom i den 55:e minuten när Hussein Mohamed spelades fri inne i straffområdet och spelade snett bakåt. Markus Kronholm försvarade dock bra och redde up situationen.

Strax efteråt gjorde Jaro ett dubbelbyte. Topi Järvinen och Will Inalien ersattes av Anthony Olusanya och Severi Kähkönen.

Mitt i en bra period av AC Kajaani var Jaro nära att gå upp i en 2-0 ledning i den 63:e minuten. Jim Myrevik spelade Kähkönen, som vann sin duell mot försvararen och kom fri med målvakten. Det var ändå så pass trångt i situationen att Kaksa kunde täcka Kähkönens skott. Returen kom ändå som på bricka åt Myrevik som fick avfyra ett skott mot en halvtom bur, men skottet misslyckades och bollen gick klart över.

AC Kajaani kvitterade i den 70:e minuten. Jaro såg redan ut att reda upp en farlighet från AC Kajaani när Sandström kunde täcka ett skott. Guillermo Sotelo gjorde sig dock skyldig till en ojusthet utanför situationen och gästerna ftilldömdes en frispark ur ett utmärkt läge. Geoffrey Acheapong sköt snyggt bollen alldeles i det främre krysset förbi Öhberg och matchen stod 1-1.

Den sista dryga kvarten fick yttrligare en krydda när ACheapong kom med en hög fot mot Sotelo och domaren Oliver Reitala tog direkt fram det  röda kortet.

I den 80:e minuten var ett Jaromål mer än nära. Kähkönen frispelade Mabinda ute till höger och denne spelade ännu snett bakåt till Kähkönen, som kunde skjuta ur ett fint läge men skottet blev aningen löst. Returen kom på femmeterslinjen till Remesaho som passade åt sidan till Olusanya, men hans skott studsade på Pitkänens ben och Kaksa kunde fånga bollen.

Drygt fem minuter innan slutet gav Myrevik ett perfekt inlägg som hamnade på Remesahos huvud ca 8 meter från målet men Remesahos nick gick ca en meter över.

Jaro jagade ända till slutet ett segermål men försöken blev krampaktiga och lösningarna nervösa. Jaro kune ännu i slutet hålla bollen länge inne i Kjaanis straffområde men utan att få till något skottförsök tills Kronholm utanför straffområdet sköt ett hårt skott över och förbi.

Det oavgjorda resutatet var en besvikelse för Jaro ioch gjorde Jaros dröm om avancemang betydligt svårare. Jaros nästa match är redan inkommande tisdag när laget reser till Seinäjoki för att gästa SJK Akatemia.