Jaro fick endast en poäng med sig hem

FF Jaro fortsatte kampen i Ettan med en bortamatch mot Ekenäs IF. Trots en hel del målchanser slutade den heta matchen 0-0 vilket med tanke på serietabellen upplevdes som en förlust för båda lagen.

Trots en lång bussresa inledde Jaro matchen piggt  och skapade redan under de fem första minuterna ett ordentligt tryck mot EIF-målet. Efter fem minuters spel gav Christopher Mandiangu en hörna som Kareem Moses relativt fri kunde nicka men ytterbackens försök blev svagt. Några minuter senare vill Jaro ha en straff när Felix De Bona löpte in bakom försvarslinjen  och gav ett inlägg in framför målet där Myrevik föll tillsammans med  av de grönvita försvararna. Bara ett par minuter senare kom De Bona fri mot målvakten Jonathan Jäntti men målvakten,som figurerat relativt mycket i offentligheten den senaste tiden, tänjde sig till en fin räddning vid det främre stolpen.

Matchens först femton minuter dominerades helt av Jaro. EIF lyckades inte på något vis ta sig över mittlinjen eftersom Jaros triangel på mittfältet, Dafaa-Kula-Takahashi, vann alla närkamper och höll bollen inom laget. Pavle Milosavljevic fick möjlighet att pröva lyckan på en hörna efter femton minuters spel men hans nick gick högt över. I den 18:e minuten frispelade Felix De Bona, som inledde piggt inför sin tidigare hemmapublik, Mandiangu men hans försök att lobba över Jäntti misslyckades.

Efter 25 minuters spel kom hemmalget bättre in i spelet. Bästa chansen fick Aleksi Ollila efter fint väggspel men Emil Öhberg lyckades mota bort skottet med sina fantastiska reflexer. I den 41:a minuten fick jaro sin bästa chans i den första halvleken att gå upp i ledning när Jim Myrevik bröt in i strafforådet från kanten och Harri Wevon tvingade fälla essespelaren. Den påföljane straffsparken sköt dock Christopher Mandiangu förbi. I slutet av den första halvleken protestterade Calle Löf mot domarlinjen och matchens domare Mohammed Al-Emara, som företrädesvis dömt Veikkauliiga denna säsong, visade upp Löf på läktaren.

Även den andra halvleken inledde Jaro piggt och rödtröjorna skapade igen tryck mot EIF-målet under de första tio minuterna. Detta gfick EiF:s tränarstab att snabbt reagera och EIF bytte in två nya spelare innan 15 minuter gått av halvleken. Mosawe Ahadi och Kevin Kauber ersatt Aleksi Ollila och Hans-Emil Honkasalo.

Halva andra halvleken var spelad och spelet började hårdna ute på plan. Båda lagen kämpade ursinnigt på mittfältet och Al-Emara hade en utmaning att hålla matchen i sin hand men lyckades. Jaros bästa chans kom på en frispark när Mandiangu från ca 20 meter sköt bollen aningen förbi det främre krysset. Thomas Kula tvingades byta på grund av skada och även Felix De Bona och Kazuki Takahashi blev utbytta. In i stället för den trion om ungdomarna Severi Kähkönen samt Anthony Olusanya samt Kim Böling.

Bästa chanserna i den andra halvleken på på tilläggstid när först EIF i en 4-3 situation fick försöka och på den följande kontringen var det Jaros tur. När varkendera chanserna resulterade så blev slutresultatet att lagen delade på poängen i en mållös match trots att målchanserna var många.