Jaro åkte på en knapp förlust i Uleåborg

Jaro klarade inte av att stoppa AC Oulu utan uleåborgslaget tog sin sjätte raka seger med siffrorna 2-1 (1-0) efter att Jere Aallikko sköt in segermålet alldeles i slutet av matchen. Severi Kähkönen stod för Jaros fullträff. Matchens segermål blev föremål för en hel del spekulationer i Jarolägret.

Niklas Käcko var tvingad att göra två förändringar efter MyPa matchen. Toró och Gullermo Sotelo var båda borta på grund av skador och in i stället för dem kom Joni Remesaho och Jusa Ihalainen. I uppställningen tog Remesaho den bekanta vänsterytterpositionen, medan Jim Myrevik spelade centralt på mittfältet.

Matchinledningen var jämn och matchen spelades länge utan verkliga målchanser. Vartefter matchen framskred tog hemmalaget ett bättre tag om matchen och Jaro tvingades alltmer att försvara. Efter 24 minuters spel bäddade Niklas Jokelainen för Loorents Hertsi, men Stanley Amutzie hann täcka skottet.

Knappa tio minuter senare sköt Henrik Ölander ett hårt skott på en studs och Emil Öhberg tvingades rädda skottet till en hörna.

Under första halvlek var Jaros anfall uddlösa men efter 38 minuters spel skapade laget en bvra chans ute på högerkanten. Jean Mabinda väggspelade med Markus Kronholm och blev fri ute på kanten. Mabinda gav ett fint inlägg som Anthony Olusanya fick tag på men skottet från fem meter gick förbi.

AC Oulu kontrade snabbt efter den påföljande målssparken och när Jaros försvarslinje blev onödigt smal, spelades Aapo Heikkilä med några enkla passningar fri och han kunde avsluta genom att säkert placera in bollen vid den främre stolpen förbi Öhberg och matchen stod 1-0.

Jaro inledde bra i den andra halvleken och gästerna kunde bygga upp några rästt så farliga anfall men utan att få till avslutet. Bästa chansen kom när Ihalainen fick möjlighet att skjuta inne i straffområdet, men försvaret kunde täcka skottet.

Jaro hade under hela matchen svårt att försvara fasta situationer och det var nära attställa till det i den 57:e minuten. Daniel Rantanens hörna blev att studsa inne i straffområdet och Jokelainen fick möjlighet att skjuta från några meters håll men skottet gick rakt på Öhberg.

I den 65:e minuten gjorde Jaro ett dubbelbyte. Jusa Ihalainen och Topi Järvinen kom bort och in i stället kom Will Inalien och Marcel Wargh. I och med bytena ändrades uppställningen till 3-5-2.

Jaro kvittering kom i den 83:e minuten och det efter ett fint anfall. Jaro byggde upp ett långt anfall och Sandström fick en fritt inläggsläge ute till höger. Sandströms inlägg var perfekt och hamande mitt emellan mittbackarna hos Severi Kähkönen. Severi nickade snyggt in bollen och matchen stod 1-1.

Jaro fick inte njuta av kvitteringen länge utan AC Oulu gick upp i ledningen ett par minuter senare på ett lite ifrågasatt sätt. Henrik ölander avancerade ute till vänster och bollen såg ut att gå ut över kortlinjen innan Ölander vände in bollen framför målet. Alla utom Jere Aallikko såg ut att sluta spela och efer en liten studs hamnade bollen hos Aallikko, som säkert sköt bollen i mål. När domartrion var av den åsikten att bollen inte gått över kortlinjen gick AC Oulu upp i en 2-1 ledning. Jarospelarna protesterade våldsamt och Sandström drog på sig ett gult kort i situationen.

Jaro kunde inte skapa chanser till en kvittering mera och matchen slutade med en vinst för AC Oulu med 2-1.

Nästa vecka spelar Jaro två derbymatcher. Först kommer VPS till Jakobstad på onsdagen och på söndagen reser Jaro till Karleby för att gästa KPV.