Inget att hämta hem från Ekenäs förutom erfarenhet

Ekenäs IF gav FF Jaro en timmes skolning i fotboll på lördagen. Slutresultatet 5-1 lämnade inget oklart utan hemmalaget var skarpare än rödskjortorna i alla områden.

Matchens inledning gav ännu inga tecken om vart matchen skulle gå utan Jaro inledde matchen bra. Den första kvarten var också rätt jämn men redan före Juuso Liukkonens 1-0 mål hade hemmalaget tagit kontroll över spelet. Darren Smith, EIF-yttern som var i toppform hela matchen, förde upp hemmalaget i en tvåmålsledning efter en snabb kontring och mot slutet av halvleken bjöd Ayabulela Konqobe på en kalldusch då han i  27 graders värmen satte in lagets tredje mål. Jaros bästa chans fick Joni Remesaho som vid ställningen 2-0 kom öga mot öga med hemmalgets målvakt Yann Fillion men kanadensaren räddade Remesahos försök till hörna.

Ekenäs gav den sista stöten i inledningen av den andra halvleken: Först satte Liukkonen sitt andra mål för kvällen då han kom loss på vänsterkanten och bara några minuter senare kom Smith fri i mitten och Emil Öhberg var tvungen att fälla honom inne i straffområdet.  Den påföljande straffen satte syd-afrikanen säkert och förde upp hemmalaget i en femmålsledning, till stor förtjusning för den talrika hemmapubliken. Jaros enda ljusglimt i matchen kom ca 10 minuter före slutet då inbytta 17-åringen Marcel Wargh gjorde karriärens första mål i Ettan, på en frispark slagen av Markus Kronholm. Kvällen var dyster sett med Jakobstadsögon och det var inte många som lyckades. Marcel Warghs första mål i karriären, Aron Bjonbäcks och Benjamin Östmans starka inhopp var positiva saker. Anthony Olusanya jobbade på i anfallet men laget tog utnyttjade inte detta tilräckligt.

Toni Takamäki spelade sin 100. match i Ettan. FF Jaro gratulerar TT: för detta.

Jaros matcher fortsätter nästae veckas söndag med hemmamatch på Centralplan. För motståndet står MyPa och matchen börjar kl. 18.30