Inför: VPS – FF Jaro

FF Jaro möter på fredagen VPS i sin sista match för säsongen i Finska Cupen. Matchen spelas i Vasa.

Utgångsläge

För Jaros dela tar gruppspelet i Finska Cupen slut på fredag, när rödtröjorna möter VPS i Vasa. Jaros chanser till en fortsättning i cupen försvann redan  innan föregående match och efter fyra matcher ligger Jaro sist i kvalgruppen med sin ena poäng. Trots förlusten mot AC Oulu i den förra matchen spelade laget under långa perioder sin bästa match. Jaro kvitterade två gånger och försökte lite väl ivrigt få till ett ledningsmål och det straffade sig och AC Oulu kunde slå in det vinnande 2-3 målet tio minuter innan fulltid. Jao försöker nu på fredag få till en fortsättning på det förbättrade spelet.

VPS, som efter förra säsongen degrtaderades till Ettan har för sin del samlat ihop sju poäng på sina fyra matcher i Finska Cupen. Och därmed ligger laget trea in gruppen innan fredagens match. VPS har fortfarande möjlighet att gå vidare från gruppen så vasalaget har mycket att spela för.

Efter degraderingen från Veikkausliiga har laget som väntat förnyats en del. Men i laget återfinns ännu bekanta namn som Sebastian Strandvall och Steven Morrisay likaså Ville Koskimaa som återvänt till Vasa från KPV inför denna säsong.

FF Jaros spelarsituation

På spelarfronten har det inte hänt så mycket under veckan. Jaro fick i början av veckan en viktig förstärkning när den brasilianske mittfältaren Toró på ett hyreskontrakt anslöt till laget och den rutinerade spelaren är nu klar att debutera i Jarotröjan. Testspelaren Andrew Lebre är inte representationsduglig i matchen.

Joni Remesaho och Oskar Sandström saknas med säkerhet.