Inför: PK-35-FF Jaro

FF Jaro reser på lördagen till Helsingfors för ett tredje möte för säsongen mot PK-35

Utgångsläge:

FF Jaros senaste match mot Ekenäs IF bjöd på osedvanlig dramatik. FF Jaro tog tidigt ledningen efter två mål av Severi Kähkönen och dominerade stort i den första halvleken. Trots det kunde Ekenäs reducera alldeles i slutet av halvleken. I den andra halvleken var det Ekenäs som tog över spelet och laget kunde både kvittera och gå upp i en 2-3 ledning. I matchens 6:e tilläggsminut fick hemmalaget en frispark från sidokanten som Antonio Hotta gick för att slå. Frisparken seglade över spelarklungan FF Jaros målvakt Hannes Käldström, som stigit upp i anfallet, fick huvudet på bollen. Nicken blev aningen lös och Severi Kähkjönen kom åt att förlänga bollen som smet in vid den främre stolpen. Det var både en besviken och exalterad publik som kunde konstatera att lagen delade på poängen med resultatet 3-3.

PK-35 ligger för tillfället på en 10:e plats i tabellen med 11 poäng och 14 spelade matcher. Laget har tagit endast två segrar i seriespelet. Den senaste segern kom för en dryg vecka sedan när laget besegrade SJK Akatemia på hemmaplan med 2-0. PK-35 har för många varit en liten besvikelse denna säsong. Många sk. experter tippade att laget skulle ligga betydligt högre upp i serien än vad som nuläget visar. Visserligen tappade laget många viktiga spelare inför säsongen, bl.a  Daniel rantanen (TPS), Eetu Puro (HIFK) och Jonathan Muzinga (SJK), men laget har också fått en del nya spelare t.ex. Omar Jama från IF Gnistan och Mohamed Hussein från FC Haka.  Laget spelade bra i Ettans Cup och föll först i semifinalen efter straffar mot just lördagens motståndare FF Jaro. Även i Finska Cupen spelade laget bra och föll först i semifinalen mot HIFK likaså efter straffläggning. FF Jaro och PK-35 har alltså mötts två gånger tidigare denna säsong. Första gången i den redan nämnda semifinalen i Ettans Cup i februari när FF Jaro vann efter straffläggning och andra gången på Centralplanen i Jakobstad i mitten av maj när FF Jaro körde över PK-35 med hela 4-0. Målskyttar då var Tendeng, Kähkönen, Myrevik och Östman.

FF Jaro har däremot lyckats få igång målskyttet och därmed också fått till en formkurva som pekar uppåt. Laget är förlustfritt de senaste fem omgångarna efter tre vinster och två oavgjorda matcher, även målskyttet har fungerat bra och laget har levererat 13 fullträffar på de senaste fem matcherna. Det är framför allt Severi Kähkönen som hittat målformen och stått för sex av målen. I den senaste drabbningen mot Ekenäs IF stod Kähkönen för ett hattrick och gjorde därmed sitt nionde måli serien. Därmed steg han till en andra plats i skytteligan efter EIF:s Adam Larsson, som gjort 12 mål. Larsson har dock redan flyttat över till Veikkausliiga så han kommer inte att göra fler mål i Ettan denna säsong.

FF Jaros spelarsituation

Spelarsituationen har sett ljusare ut de senaste matcherna vilket kommer väl till pass när laget nu går in i en period med tre matcher på en dryg vecka. Tyvärr har läget försämrats något den gångna veckan eftersom Markus Kronholm ärskadad och Albin Björkskog sjuk.  Adam Widjeskog drog på sig sin 4:e varning i matchen mot EIF och är därmed avstängd lördagens match. Krists Gulbis har börjat träna men är ännu inte redo för något inhopp.