Inför: MYPA-FF Jaro

I veckans första match reser Jaro på tisdagen till Anjalakoski i Kouvola för säsongens andra möte med MYPa. I det första mötet i Jakobstad i början av maj stod Jaro som slutsegrare med 3-0.

UTGÅNGSLÄGET

FF Jaro vann säsongens första möte mot MYPA med klara 3-0 efter mål av Robles, Niang och Barraza. Efter det gick det trögare för Jaro och laget lyckades inte knipa någon ytterligare vinst i den första delen av serien. Men i starten på den andra omgången i serien losnade det och man vann klart mot Ekenäs IF med siffrorna 3-0. Målgörare, under en effektiv femminuters period i början av andra halvlek, blev Severi Kähkönen, Johan Brunell och Luis Robles. Jaro ligger därmed fyra i tabellen på 14 poäng, en poäng efter AC Oulu och med 5 poäng upp till TPS, som för tillfället ligger på kvalplats. I täten ångar FC Haka på med hela 26 poäng, 7 poäng före tvåan.

Jukka Karjalainens MYPA har efter en trög start lyckats knipa nio poäng, vilket för tillfället innebär en nästsista plats i tabellen. Laget har dock inte förlorat hemma på de tre senaste matcherna och de fem senaste matcherna har gett en vinst, tre oavgjorda och en förlust. Vinsten kom i den senaste omgången hemma mot topplaget TPS med siffrorna 3-1. 

FF JAROS SPELARSITUATION

Laget saknar denna gång på grund av skador Papa Niang, Emil Öhberg och Anthony Dafaa. Samuel Uusitalo kommer att spela med B-juniorerna och Jusa Ihalainen med JBK så även de saknas i laget. I övrigt är laget redo för spel.
FF Jaro och Washilly Tsibashu beslöt i förra veckan i samförstånd gå skilda vägar och Tsibashu kommer därmed inte att finnas med i laguppställningen i fortsättningen.

MATCHINFO

MYPA - FF JARO
När: 
tisdag 25.6.2019 kl 18:30
Var: KSOY Stadion, Kouvola
Stream: Elisa Viihde