Inför: MP – FF Jaro

FF Jaro reser på söndagen till S:t Michel för ett första möte för säsongen med Mikkelin Palloilijat, MP.

Utgångsläge:

FF Jaro besegrade i sin senaste match Gnistan i Helsingfors efter att Tyler Reid gjort matchens enda mål i den andra halvleken. Jaros vinst var efterlängtad efter en jobbigare period där laget inte tog mera än 2 poäng på fyra matcher. Trots detta så ligger laget ändå fyra i tabellen på samma poäng, 23, som trean Ekenäs IF. RoPS ligger etta i tabellen på 26 poäng men med en match mera spelad än Jaro. Två på samma poäng som RoPS ligger VPS med två matcher mindre än RoPS. Tabellen är fortfarande jämna vilket bevoisas av att söndagens motståndare MP ligger åtta i tabellen men endast fyra poäng bakom Jaro.

MP har varit en liten överraskning denna säsong och laget har länge krigat högt upp i tabellen och stått för fina resultat. Den senaste tiden har precis som för Jaro varit svårare. Laget har endast en vinst på de senaste fem matcherna. De två senaste matcherna har laget förlorat. Först på hemmaplan mot VPS med klara 0-3 och senaste omgång borta mot KPV med 1-0. Den matchen stod länge och vägde tills KPV i mitten av den andra halvleken lyckades förvalta en fast situation och slå in segermålet.

Tränaren Juha Pasoja har lyckats skapa ett väl fungerande maskineri av relativt okända spelare i MP. Den nigerianske anfallaren Samson Ebuka kom inför säsongen från Kemi och har lyckats bra i sin nya klubb och 21-åringen ligger för tillfället fyra i skytteligan med sex fullträffar.

MP och FF Jaro har inte mötts tidigare denna säsong men fjolårets matcher i Ettan mellan lagen slutade båda med Jaro seger, 3-0 hemma i Jakobstad och 1-2 borta i S:t Michel.

FF Jaros spelarsituation:

Jaros spelarsituation förbättrades avsevärt inför matchen mot Gnistan och inga nya skador  eller avstängningar har sedan dess tillkommit. Johan Brunell och Krists Gulbis är alltså båda i spelskick. Jim Myrevik saknas fortfarande medan Juuso Aaltos situation är osäker. Likaså saknas målvakten Thomas Olsen.