Inför: MP-FF Jaro i Finska Cupen

Den 5:e omgången av Finska Cupen och det andra mötet med MP inom fyra dagar spelas på onsdagen i S:t Michel.

Utgångsläge:

I den 5:e omgången av Finska cupen återstår 32 lag. I lottningen drogs FF Jaro att möta MP på bortaplan. Det innebär att laget reser andra gången på fyra dagar till S:t MIchel och att laget fick sin 8:e bortamatch av 10 möjliga officiella matcher. FF Jaros många och långa bortaresor verkade också ta ut sin rätt i lördagens match mot MP.

Det var ett håglöst och tamt FF Jaro som kördes över av hemmalaget, som till slut vann med siffrorna 3-0. Så det torde vara ett revanschsuget FF Jaro som springer in på plan på onsdagen. 

MP är ett fysiskt spelande lag med duktiga individer, vilket laget med all önskvärdhet visade i lördagens match. Speciellt vänsterkanten med den snabbe Topi Keskinen utgjorde ett konstant hot och Jaroförsvaret är säkert tvunget att hitta ett sätt att stoppa honom för att vinna matchen.

FF Jaros spelarsituation

Det täta matchprogrammet, med hemmamatch mot TPS redan inkommande söndag, gör att tränaren Jimmy Wargh tvingas rotera ordentligt i laguppställningen. Joni Remesaho och Krists Gulbis saknas ännu på grund av skador, men även ett antal andra spelare kommer att stå över matchen. Detta innebär också att några spelare från JBK kommer att fylla ut truppen på onsdagen.

Finska Cupen 5: omgången

MP-FF Jaro

Var: Urhelilupuisto, S:t Michel

När: onsdag 25.05.2022 kl 19.00

Stream: Ruutu+