Inför: MP-FF Jaro

FF Jaro och MP möter varandra två gånger inom fyra dagar. På lördag reser FF Jaro till S:t Michel för det första mötet.

Utgångsläge:

FF Jaro står nu inför två matcher mot MP inom några dagar. På lördag reser laget till S:t Michel för ett möte i Ettan och på onsdag inkommande vecka väntar en motsvarande resa men då gäller det spel i Finska Cupens 5:e omgång. FF Jaro och Mp har redan mötts en gång denna säsong och det var i gruppspelet i Ettans Cup. MP vann matchen i tellushallen med siffrorna 1-3. Det blev FF Jaros enda förlust i Ettans Cup, som laget oxckaå senare vann. I den matchen saknade FF Jaro dock 7 av sina kontrakterade spelare och laget som kom till spel bestod till nästan 90 % av egna unga spelare. En heö del vatten har sedan dess runnit under broarna och FF Jaros representationslag ser aningen annorlunda ut idag. 

MP har inlett sin tredje säsong i Ettan aningen trevande. Laget ligger för tillfället 9:e i en haltande tabell med sina fyra poäng på tre spelade matcher. Laget inledde med en förlust borta mot KPV med 3-2 och en vinst med motsvarande siffror borta mot Pargas IF.  I den tredje matchen, som spelade för nästan två veckor sedan,  kryssade laget mot SJK Akatemia på hemmaplan med resultatet 1-1.

FF Jaro ligger för tillfället trea i tabellen med 7 poäng. Laget vann sin första hemmamatch på söndagen mot PK-35 med hela 4-0. Lagets målskyttar i den matchen var Emile Paul Tendeng, Jim Myrevik, Severi Kähkönen och Benjamin Östman. Den sistnämnde gjorde samtidigt sitt första mål i Ettan. Jim Myrevik verkar nu ha hittat målet och han har gjort fyra mål på lagets tre senaste matcher, två i cupen och två i seriespelet medan Severi Kähkönen fördubblade sin målskörd i seriespelet till två mål. Tränaren Jimmy Wargh konstaterade också att lagets spel förbättras hela tiden och att laget nu lyckades utnyttja chanserna i motsats till förlustmatchen mot EIF. 

FF Jaros spelarsituation:

Tränaren Jimmy Wargh har en i det närmaste full trupp till sitt förfogande. Förutom Krists Gulbis så saknas endast Joni Remesaho inför lördagens match.

MP-FF Jaro

Var: Urheilupuisto, S:t Michel

När: lör 21.05.2022 kl 17.00

Stream: Ruutu+