Inför: KPV - FF Jaro

På lördagen möter Jaro KPV i en derby-match. Matchen spelas med stora insatser eftersom kampen om topplaceringarna i Ettan är stenhård.

Utgångsläget

FF Jaro och KPV kommer till match med lite annorlunda utgångslägen. Jaro tog på tisdagen en hemmaseger över Klubi 04 med 3-0. I den matchen svarade Christopher Mandiangu, Kareem Moses samt Sasa Jovovic, på straff, för målen. Hela målgörartrion gjorde på tisdagen sina tredje mål för säsongen och ligger strax bakom fyramålsskytten Seth Paintsil i lagets interna målbörs.

KPV, som drabbats av flera skador i truppen, gick på tisdagen på en förlust med 2-0 mot JJK i Jyväskylä. Förlusten gjorde att KPV föll till en fjärde plats i serien, men Ettan är även detta år väldigt jämn. Jaro, Ekenäs IF och KPV har samlat ihop 17 poäng och Jaro håller andraplatsen tack vare bästa målskillnad. HIFK leder serien på 20 poäng. Seriens jämnhet märks bra på det faktum att AC Kajaani, som ligger sjua i tabellen, har endast sex poäng upp till HIFK.

Jaro och KPV har denna säsong mötts två gånger och båda gångerna har KPV varit starkare. I Finska cupen i vintras spelade Jaro med ett reservbetonat lag och då vann KPV matchen med 4-2. I maj möttes lagen i Ettan på Västerplanens konstgräs i Jakobstad och även då drog KPV det längre strået och for iväg med poängen till Karleby med siffrorna 1-3.

FF Jaros tränare Tomi Kärkkäinen tror att laget denna gång har möjlighet att slå KPV.

- Vi försöker hitta sätten att vinna över KPV. De två tidigare möten har blivit att gnaga en aning så det borde inte vara något problem med motivationen. Vi har kollat på video och tränat på planen hur vi ska kunna hitta KPV:s svaga punkter. De har spelat på två olika sätt denna säsong och det beror mycket vilken taktik de använder på lördagen. Men jag avslöjar förstås inte vilka svagheterna äri detta skede, skrattar Kärkkäinen.

Jaro gick på en svidande förlust mot Haka och då var situationen liknande som på lördagen dvs föregående match var endast några dagar bort. Enligt Kärkkäinen verkade laget mentalt aningen trött men tränaren tror inte att samma problem finns i ett derby.

- I matchen mot Haka hade vi bakom oss förutom matchen mot KTP även en lång bussresa hem, vi var tillbaka hemma först mellan fem och sex på morgonen. Det är tufft och får ävern kroppen i obalans. Nu finns inget sådan i sikte, berättar Kärkkäinen.


FF Jaros spelarsituation

Jaro fick inför matchen mot Klubi 04 tillbaka Pavle Milosavljevic och Toni Takamäki i truppen. Seth Paintsil saknades i förra matchen på grund av illamående men han har nu kunnat träna och gör som det ser ut comeback i laget. Jonas Emets spelskick är ännu ett frågetecken.

Matchinfo

KPV - FF Jaro

När: lördag 30.6.2018, kl 15.00

Var: Centralplanen i Karleby
Stream: Elisa Viihde & Fanseat