Inför: JJK - FF Jaro

Efter besvikelsen i derbyt får Jaro snabbt en chans att ta en seger, då laget från Jakobstad på onsdagen möter JJK i Jyväskylä.

Utgånsläget

Jaro led en bitter förlust på lördagen mot KPV i Karleby, då Kalle Multanens mål i den tredje minuten avgjorde matchen och karlebylaget kammade hem 3 poäng. Jaro hade flera ypperliga lägen att kvittera speciellt i den första halvleken, men rödskjortorna fick inte bollen i mål. Förlusten innebar att Jaro föll ner till en fjärde plats i tabellen.

JJK, som degraderades från Veikkausliigan efter förra säsongen, har haft en besvärlig inledning på säsongen och ligger näst sist i tabellen. Laget har samlat ihop 10 poäng på 11 matcher och har en målskilland på 15-18. JJK:s mest effektiva spelare har varit mittfältaren Saku Leppänen, som har gjort 5 mål.

Laget möttes redan en gång i maj, också då i Jyväskylä, och matchen blev då en av säsongens mest speciella. JJK gick snabbt upp i en tvåmålsledning och Jaro hade stora problem. Efter smärre ändringar tog Jaro kontroll över matchen och tack vare Christopher Mandiangus toppinstats vann Jaro till slut matchen med siffrorna 5-3.

FF Jaros spelarsituation

Jaros spelarsituation är samma som i KPV-matchen. Jonas Emet satt redan på avbytarbänken i Karleby och inga nya skador eller avstängningar har hänt.

Matchinfo

JJK - FF Jaro
När: onsdagen den 4.7.2018, kl 18.30
Var: Harju Stadion, Jyväskylä
Stream: Elisa Viihde & Fanseat