Inför Gnistan - FF Jaro 20.08.2023

Augusti månads och den första av två raka borta matcher spelas på söndag 20.08.2023 på Mustapekka Arena i Åggelby.

 

Utgångsläge

Augusti månads och den första av två raka borta matcher spelas på söndag 20.08.2023 på Mustapekka Arena i Åggelby. Matchen blir även den första på Mustapekka Arena med uppdaterat konstgräs. Förutsättningarna för en bra fotbollsmatch är med andra ord utmärkta!

IF Gnistan är för tillfället serieledare i division ett med 41 inspelade poäng på 19 matcher. Laget har en solid försvarslinje då de endast släppt in 15 mål hittills. Samtidigt är laget väldigt farliga offensivt, vilket de 33 gjorda målen visar. På de fem senaste matcherna har laget förlorat en, spelat oavgjort två gånger samt vunnit två.

FF Jaro kommer från en skön och viktig vinst senast hemma mot HIFK. I den matchen kom alla spelarna verkligen upp till sin verkliga nivå samt spelade med energi och övertygelse matchen igenom. Det negativa från den matchen är att laget kapten Johan Brunell åkte på en hjärnskakning som håller honom borta från söndagen match. FF jaros chanser att nå den övre slutspelsserien är nu tyvärr borta och laget får ställa in siktet på att spela i den nedre slutspelsserien och göra allt för att bli bland de nio bästa.

Det senaste mötet dessa två lagen emellan spelades i Jakobstad under Jakobsdagar. Den matchen såg länge ut att sluta i en Jarovinst eftersom jaro hade ledningen 2 – 0 efter mål av Jim Myrevik och Kareem Moses. Tyvärr lyckades laget inte hålla tätt bakåt hela matchen vilket gjorde att Gnistan lyckades komma ikapp till 2 – 2.

FF Jaros spelarsituation

Johan Brunell är med säkerhet borta efter hjärnskakningen han drabbades av i matchen mot HIFK. Därtill är Alex Ramsay avstängd efter att ha tagit säsongens fjärde gula kort. Samba Sillah måste fortfarande vila efter körtelfeberdiagnosen, men borde inom de kommande veckorna så småningom börja träna igen. Omar Holness är tyvärr också ett osäkert kort efter att han blev tvungen att kliva av träningen i onsdags med ljumsksmärtor. Även Keanu Marsh-Browns deltagande är fortfarande osäkert. Det är med andra ord ett skadeskjutet FF Jaro som åker ner till Åggelby för match på söndag.

IF Gnistan - FF Jaro

När: sö 20.08.2023 kl18:00

Var: Mustapekka Arena, Åggelby

Stream: Ruutu+