Inför: FF Jaro - TPS

Utgångsläget

Jaros föregående hemmamatch spelades i onsdags mot KPV. I den matchen fann många positiva tecken i Jakobstadslagets spel. Trots att lagen delade på poängen så skulle det inte ha varit helt orättvist om Jaro till och med knipit alla tre. Matchen mot TPS blir Calle Löfs tredje match vid Jarorodret och man märker mer och mer att spelglädjen håller på att återvända. Det är något som även Löf tagit fasta på.
- Vi tar med energin och lagspelet från KPV-matchen. Det var definitivt ett steg framåt i processen att bygga vårt egna spel. Kousidis insats mot KPV var också väldigt positiv. Hans orädsla kommer säkerligen smitta av sig på resten av laget, kommenterar Löf.

TPS har hittills haft en bra säsong. Laget som ständigt har siktet inställt på Veikkausliiga ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen med 26 poäng. Man har vunnit tre av de fem senaste matcherna och målvakten Jonathan Viscosi har dessutom inte släppt in ett enda mål under dessa matcher.

Lagen har mötts en gång tidigare i år och då drog TPS det längre strået. Matchen, som spelades i Åbo, slutade 1-0 efter ett vackert frisparksmål av den tidigare Jarospelaren Jani Virtanen.

FF Jaros spelarsituation

Jaro har fortsättningsvis ett antal spelare som är antingen skadade eller otillgängliga för spel. På skadelistan återfinns Joni Remesaho, Giorgios Katidis, Joakim Häggblom, Papa Niang och Johannes Ström. Brock Messenger är avstängd då han dragit på sig fyra gula kort och Hassoma Bino Bamba är heller inte tillgänglig för spel då han för närvarande förhandlar med en annan klubb. Truppen förstärks dock med en målvakt från JBK då Patrik Häggblom kommer agera reserv åt Emil Öhberg.

TPS spelarsituation

Spelarläget för Åbolaget ser riktigt bra ut. Endast långtidsskadade Waltteri Peltola väntas vara otillgänglig för Mika Laurikainen.

MatchInfo

FF Jaro - TPS
När: lördag den 22.7.2017, kl 17:00
Var: Centralplan
Stream: Fanseat