Inför: FF Jaro – RoPS

Slutspurten i grundseriespelet fortsätter och Jaro spelar på onsdagen sin sista hemmamatch innan fortsättningsserierna.

Utgångsläge:

FF Jaro tappade i slutskedet av matchen mot MP på lördagskvällen ledningen och lget fick nöja sig med ett oavgjort resultat 2-2. Statistiskt sett spelade Jaro sin bästa hemmamatch för säsongen om man ser till målchanser, bollinnehav och spel på motståndarnas planhalva, men det brast i målskyttet. MP gick tidigt i matchen upp i ledning, men Jaro kunde mycket tursamt via en ”akterspark” av Jeremiah Streng kvittera på tilläggstid i den första halvleken. Genast i den andra halvleken gick Jaro till ledning i matchen  efter ett straffmål av Guillermo Sotelo. jaro fortsatte att dominera i matchen men fick inte till målskyttet och i matchens sista minut kunde MP taningen urligt kvittera matchen . Ett skott av en MP anfallare misslyckades totalt men blev en perfekt passning till en medspelare som lätt kunde sätta bollen i tomt mål.  Poängen förde upp Jaro på 31 poäng  och laget håller sin fjärde plats. Poänggapet ner till sjunde plats och nedre slutspelsserien är 6 poäng med lika många poäng kvar att spela om. Gapet uppåt blev större till onsdagens motståndare, RoPS, och är nu sju poäng. Avståndet till tvåan TPS är tre poäng och trean VPS två poäng.

RoPS är det lag som Jaro mött flest gånger under säsongen hittills. Tre inbördes matcher har spelats, i Finska Cupen vann RoPS i Tellushallen med 1-2, en träningsmatch i Rovaniemi strax innan seriestarten slutade oavgjord 0-0, medan RoPS vann lagens första möte i seriespelet med siffrorna 3-1. Den matchen blev speciell för Jaro med två röda kort. Det första kom redan efter dryga 20 minuters spel. Trots en man mindre på plan gick Jaro ändå upp i ledning med ett nickmål av Johan Brunell. Men RoPS kunde kvittera i inledningen av den andra halvleken och genast efteråt fick laget en straffspark och kunde gå upp i ledningen. I samma veva drog Guillermo Sotelo på sig två gula kort och tvingades även han lämna planen.

RoPS ligger alltså etta i tabellen med två omgångar av grundserien kvar att spela. Efter en aningen knagglig inledning har laget på de senaste tretton omgångarna endast förlorat en match. Senaste förlusten kom på bortaplan i Ekenäs för en dryg månad sedan när laget förlorade i en svängig match med 3-2. Sedan dess har laget besegrat HJK Klubi 04 två gånger och TPS på bortaplan med 3-2 och VPS på hemmaplan med likaså 3-2. Bästa målskyttar är skytteligans tvåa Simo Roiha med 9 mål och trean i skytteligan Vertti Hänninen med 8 mål. Den senaste matchen mot HJK Klubi 04 blev dock mycket tät och RoPS lyckades först på stopptid avgöra på straff efter att under långa tider i matchen varit det mottagande laget.

FF Jaros spelarsituation

Det kommer säkert att vara ett revanschsuget FF Jaro som äntrar Centralplanens fina gräsmatta på onsdagskvällen. Spelarsituationen är i stort densamma som inför matchen mot MP. Krists Gulbis är borta på grund av sin ledbandsoperation och Tuomas Lähdesmäki kommer ännu att saknas en tid på grunda av sin ljumsksträckning. Däremot är Jim Myrevik igen klar för spel i nittio minuter.

Nu behöver laget vårt stöd! Vi ses på onsdagskvällen!