Inför: FF Jaro-PePo

Nykomlingen PePo från Villmanstrand står för motståndet när FF Jaro spelar sin nästa hemmamatch inkommande onsdag.

Utgångsläge

Seriematcherna dggar tätt i juli för FF Jaro. Efter lördagens match i Seinäjoki mot SJK Akatemia väntar redan inkommande onsdag nästa match. För FF Jaro har nu mött alla lag i serien en gång. Nu väntar returmötena och först ut är PePo från Villmanstrand. Lagen möttes första gången i slutet av april i Villmanstrand och matchen slutade med en klar vinst för FF Jaro med siffrorna 0-3 (0-1). Målskyttar för FF Jaro i den matchen var Markus Kronholm, Joni Remesaho och Severi Kähkönen.

PePo ligger för tillfället på en 10:e plats i tabellen med 10 poäng. Laget har spelat aningenojämnt och varvat fina insatser med mindre bra. Irfan Sadik värvades till laget som målskytt och han har verkligen uppfyllt förväntningarna. PePo har gjort 12 mål i seriespelet och Sadik har stått för 7 av fullträffarna. Därmed ligger Sadik på en delad andra plats i skytteligan. Nu har laget ändå precis som FF Jaro tagit poäng i de tre senaste matcherna genom oavgjorda resultat mot SJK Akatemia i Seinäjoki och hemma mot Ekenäs IF och en vinst hemma mot Pargas IF.

FF Jaro har nu bakom sig två vinster på raken, borta mot Pargas IF med 0-2 och i lördags en fin bortaseger mot SJK Akatemia med 1-3. Matchen i Seinäjoki som spelades i brännande hetta bjöd på en briljant första halvlek av FF Jaro och laget gick efter en halvtimmes spel upp i en klar 0-3 ledning efter mål av Adam Widjeskog, Antonio Hotta och Joni Remesaho. Strax för pausvilan kunde SJK Akatemia reducera till 1-3. Den andra halvleken blev sedan ett ställningskrig i värmen. SJK Akatemia hade svårt att ta sig fram genom FF Jaros täta försvarsmur och de farligheter som skapades kom närmast på fasta siruationer. Trots att bortalaget tvingades försvara sin ledning i den andra halvleken så hade laget ändå chanser att utöka den utan att denna gång lyckas. Matchen mot PePo kommer att var allt annat än lätt, men FF Jaro går ändå in i matchen med den klara målsättningen att det ska bli en vinst.

FF Jaros spelarsituation

Målvakten Hannes Käldström debuterade i representationslaget i matchen mot SJK Akatemia och gjorde en fin match. I och med att Mykyta Savchenkos fortfarande rehabiliterar sin axel så torde Käldström få fortsatt förtroende på onsdagen.  Krists Gulbis är fortfarande inte tillbaka från sin skada men han löptränar och torde få börja träna med boll i slutet på veckan. Kaptenen Jacob Bushue tingades byta på grund av en liten skada i lördags och det är ännu oklart om han kan delta i matchen mot PePo. Markus Kronholm och Emile Paul Tendeng gjorde däremot inhopp i Seinäjoki och är klara för spel. Frankline Okoye drog på sig sin fjärde varning i lördags och tvingas därmed avstå onsdagens match på Centralplanen. Johan Brunell har vari sjuk hela förra veckan men är nu i skick och kommer att återfinnas i truppen.