Inför: FF Jaro – OPS

Jaro vill så snabbt som möjligt glömma förlusten mot KPV. Rödskjortorna får en chans att återgå till vinnande spel då OPS gästar Jakobstad.

Utgångsläget

För Jaros del var säsongens första derby en stor besvikelse. Jaro nådde aldrig upp till den nivå  som skulle ha behövts i matchen. Därför tog KPV också 3 enkla poäng genom att besegra Jaro med siffrorna 3-0.

Jaro får en möjlighet att utöka sin poängskörd då serienykomlingen OPS för en andra gång inom en kort tid gästar Jakobstad. Det först mötet blev en bitter affär för Jaros del. Jakobstadslaget ledde matchen i pausen med 2-0, efter 2 mål av Christian Eissele, men OPS var effektivt i den andra halvleken och svängde matchen i sin favör och vann till slut med siffrorna 2-3.

Jaro har ännu inte vunnit nån match på hemmaplan denna säsong så det vore hög tid att på tisdag få jubla äver 3 poäng på Centralplanen.

Jaro ligger för tillfället på en 7:e plats i Ettans serietabell efter att ha samlat ihop 10 poäng. OPS ligger på en 5:e plats och har samlat ihop 13 poäng.

FF Jaros spelarsituation

I matchen mot KPV gjorde Jonas Emet comeback då han blev inbytt i den andra halvleken och han är även i spelskick på tisdagen. Även Pavle Milosavljevic kan möjligen göra comeback i truppen i matchen mot OPS.

Tyvärr drabbades laget även av nya skador i matchen mot KPV. Chalampos Chantzopoulos var tvungen att stiga åt sidan redan efter uppvärmningen och hans spelskick till matchen i morgon är ett frågetecken. Även Georgios Katidis har lidit av en smärre skada så hans deltagande är inte säkert. Joni Remesaho blev skadad i ett tidigt skede i matchen mot KPV så han är med säkerhet borta från tisdagens match.

Adam Vidjeskog har för sin del fått en två matchers avstängning efter matchen mot Gnistan.

– Raporten visar att domaren hade tappat kontrollen över matchen. Detta var orsaken till ordutbytet mellan spelarna. För jämlikhetens skull har man beslutat straffa bägge lagen. I det andra laget straffas tränaren och i det andra en spelare. Ingen av Gnistan spelarna kunde straffas eftersom Jaro inte gjorde anmälan över situationen. Orsaken till ordväxlingen var inte rasism utan upphettade känslor p.g.a. en domarmisstag. Även domaren har blivit avstängd. Eftersom vår spelare har erkänt sig ha använt ordet ”Kurd” kommer Jaro inte att överklaga utan spelaren kommer att avtjäna sitt straff. Samtidigt vill föreningen påpeka att ordet ”ählämi” inte har uttryckts, som Yle Sport har påståtti. FF Jaro fortsätter att jobba mot rasism, både på och utanför planen, kommenterar Ab Liga Jaro Oy:s ordförande Harald Finne händelsen.