Inför: FF Jaro - JJK

Jaro, som har 3 raka segrar bakom sig, vill fortsätta den starka hösten på bekostnad av JJK som besöker Centralplan i Jakobstad på lördagen.

Utgångsläget

FF Jaro hämtade i måndags hem en fin seger från Helsingfors då HIFK besegrades genom ett mål att Anthony Olusanya, som med ett snyggt skott fatställde slutresultatet 0-1. Vinsten var den tredje på raken för Jaro som har fått upp en stark höstform och för tillfället spelar det spelet hittlis under säsongen. 

P.g.a. vinsterna har Jaros position i serietabellen förbättrats avsevärt och jakobstadslaget har redan krympt avståndet till fjärde placerade AC Oulu till 2 poäng. Avståndet till KPV som för tillfället ligger på kvalplatsen till Veikkausliigan är 7 poäng då det ännu återstår 6 matcher att spela i Ettan.

JJK, som efter förra säsongen föll från Veikkausliigan, kämpar nu för serieplatsen i Ettan. Jyväskylälaget ligger på första nedflyttningsplats med sina 19 poäng. JJK bättrade ändå på sin egen position i den senaste säsongen då laget på hemmaplan besegrade serieledande Ekenäs IF med siffrorna 3-1 efter en stark insatsa. Då AC Kajaani förlorade sin egen match knappade JJK på försprånget och ligger nu endast 2 poäng från förnyat seriekontrakt.

Lagen har hittils under säsongen mötts 2 gånger i Jyväskylä och Jaro har vunnit bägge dessa matcher. Det första mötet blev en speciell affär då Jaro i ett tidigt skede av matchen låg under med 2 mål, men till slut kom ikapp och gick förbi och vann matchen med siffrorna 3-5. I det andra mötet blev det ingen målfest utan Jaro tog hem poängen med siffrorna 0-1.

FF Jaros spelarsituation

Niklas Käcko har till sitt förfogande så gott som samma trupp som till matchen i måndags. Denis vilade i matchen mot HIFK p.g.a. smärre skada men är i spelskick till lördagens match.

Borta ur Jaros trupp är med säkerhet Jonas Emet, Toni Takamäki och Kim Böling.

Matchinfo

FF Jaro - JJK
När: lördagen den 15.9.2018, kl 17.00
Var: Centralplan i Jakobstad
Stream: Elisa Viihde & Fanseat