Inför: FF Jaro – GrIFK

FF Jaro, som är i fin form form, är ute efter att förlänga sin vinstrad på söndagen då Centraplanen i Jakobstad gästas av GrIFK.

Utgångsläget

I den senaste omgången hämtade Jaro hem 3 viktiga poäng från Ekenäs, trots svårigheter, då man besegrade EIF med 2-1 efter två snabba mål i öppningshalvleken. Jaro saknade flera spelare i matchen och speciellt i den andra halvleken hade man ett ugnt lag på planen som ändå kämpade fint och till slut säkrade de 3 poängen och den fjärde vinsten på raken för rödskjortorna.

GrIFK har varit en svår motståndare för Jaro i Ettan. Senaste säsong lyckades Jaro besegra ”Grani” endast en gång. Denna säsong spelade lagen i början av serien en mållös avgjord match i Jakobstad och i juli var GrIFK bättre med siffrorna 1-0.

Fyra vinster på raken har lyft opp Jaro till en position i mitten av serietabellen. För tillfället ligger Jaro på en sjätte plats, 4 poäng efter FC Haka som ligger på fjärde plats. AC Oulu som är femma i tabellen har 2 poäng mera än Jaro.

GrIFK spelade en mycket viktig match mot OPS i den senaste omgången. GrIFK, som kämpar för serieplatsen, lyckades vända den händelserika matchen till seger. Laget gick upp i ledning i början av matchen men OPS gjorde 2 mål i den andra halvleken och hade greppet om segern och de 3 poängen. Under den sista 10 minuters perioden gjorde GrIFK ändå 2 snabba mål och vann matchen 3-2. GrIFK har hittils samlat ihop 15 poäng och har 3 poäng opp till säkerhet.

Ur GrIFK:s manskap saknas f.d. Jaro-anfallaren Petter Meyer som i matchen mot OPS fick sin fjärde varning och därmed är avstängd till söndagens match.

Trots att Jaro vunnit 4 matcher på raken ser Jarotränaren Calle Löf att det ännu finns saker att bättra på i lagets spel.

– Vi måste bättra på spelet med boll och på det sättet fortsätta processen. Våra spelinsatser måste bli jämnare så att Jaro är laget som kontrollerar spelhändelserna och också är laget som har ett större bollinnehav än motståndarrna, menar Löf inför söndagens match.

FF Jaros spelarsituation

Jaros spelarsituation är betydligt bättre nu på söndagen än för en vecka sedan. Thomas Kula och Nikolaos Kousidis har avtjänat sina avstängningar och är med i truppen igen. Seth Paintsil var tvungen att utgå mot slutet av matchen mot EIF, men ghanaiten klarade sig med enbart kramp och är i fullt spelskick på söndag. Papa Niang gjorde också retur i truppen redan till matchen mot EIF men satt på avbytarbänken matchen igenom. Niang har tränat för fullt och gör comeback på planen.

Jonas Emet, som skadade sig i matchen mot EIF, är ett frågetecken. Joni Remesaho och Kevin Peth är med säkerhet borta. Joakim Häggblom och Antonio Hotta kommer däremot att spela med JBK för resten av säsongen.