Inför: FF Jaro - Gnistan

Jaro möter på lördagen Gnistan i en viktig match på Centralplanen i Jakobstad.

Utgångsläget

Båda lagen har en positiv trend inför morgondagens match. Jaro har säsongens bästa match bakom sig efter att AC Oulu besegrades på bortaplan med 0-4 efter ett formidabelt fyrverkeri i den andra halvleken. Jonas Emet öppnade i den matchen målkontot för säsongen och  bokfördes för två fullträffar. Christian Eissele å sin sida var delaktig i samtliga mål. Braksegern på bortaplan lyfte samtidigt själförtroendet för Jaro och spelet har hela tiden gått åt rätt håll under Calle Löfs ledning.

Gnistans säsong i Ettan har verkligen varit tuff och laget har hela tiden legat i botten på tabellen. Gnistan spelade de första 15 omgångarna utan seger men nu kommer laget till Jakobstad med två vinster på raken i ryggen. Först besegrade laget GrIFK i slutet på juli och i den förra omgången föll självaste TPS.

Gnistan har precis som Jaro bytt tränare under säsongen och för tillfället tränas laget av Roberto Nuccio. Gnistans spelarmaterial har också en hel del förändrats efter att laget kompletterats med anfallaren Jean Silva, mittfältaren Hidetoshi Wakui och målvakten Alessandro Marzuoli.

Det är viktiga poäng lagen spelar om på Centralplanen på lördag eftersom Gnistan verkligen piggnat till och fortfarande vill kämpa om serieplatsen. Också Jaro behöver tilläggspoäng för att nedflyttningsstrecket skall befinna sig på tryggt avstånd. För tillfället ligger Jaro sjua i tabellen med 18 poäng medan Gnistan innehar jumboplatsen med tio poäng.

FF Jaros spelarsituation

Långtidsskadade Papa Niang, Joni Remesaho och Joakim Häggblom samt Kevin Peth, som drog på sig en allvarlig knäskada i matchen mot AC Oulu, saknas i laguppställningen inför lördagens match. Peths skada håller honom länge borta från spel. 

Matchinfo

FF Jaro - Gnistan
När: lördag 12.8.2017, kl. 17:00
Var: Centralplanen i Jakobstad
Stream: Fanseat