Inför: FF Jaro - FC Honka

Ett vingklippt FF Jaro tar på lördagen emot ett FC Honka, som kämpar om avancemang. Matchen spelas på Centralplanen i Jakobstad.

Utgångsläget

Jaros fem matcher långa segersvit tog senaste vecka slut när laget spelade mållöst oavgjort i derbymatchen i Karleby mot KPV. I och med det resultatet förlängdes ändå Jaros förlustfria matchsvit till sju matcher.

FC Honka ligger för tillfället tvåa i Ettan. Serieledande TPS ligger sex poäng före Honka men TPS har spelat en match mera. Trean KPV ligger tre poäng bakom Honka. Honka klamrade sig fast vid andra platsen för ett par veckor sedan när laget vann över KPV på hemmaplan. Avancemangsstriden i Ettan är alltså het och Jaro har möjlighet att utmana hela ledartrojkan i påföljande matcher.  Efter Honka-matchen står nämligen en bortamatch mot TPS på tur.

FF Jaro och FC Honka har mötts två gånger tidigare i Ettan denna säsong. På våren delades poängen i Jakobstad med resultatet 1-1 och i juli var Honka på hemmaplan klart bättre med resultatet 2-0.

I pausen på lördagens match avslöjas även vinnarna i Jaros billotteri.

FF Jaros spelarsituation

Jaro tvingas till match mot Honka med en verkligt smal trupp, speciellt på försvarssidan. Walter Moore fick i matchen mot KPV ett direkt rött kort och Pavle MIlosavljevic tog säsongens fjärde varning, så den duon har spelförbud på lördagen. När Brock Messenger också har återvänt hem så har Calle Löf att fundera på när det gäller försvarslinjen. På skadebänken återfinns Joni Remesaho, Johannes Ström och Kevin Peth.

Matchinfo

FF Jaro - FC Honka
När: lördag16.9.2017, kl. 16:00
Var:Centralplanen i Jakobstad
Stream: Fanseat