Inför: FF Jaro – Ekenäs IF

Jaro söker på fredagen sin andra hemmavinst i rad när Ekenäs IF besöker Centralplanen i Jakobstad.

Utgångsläge

Jro fick äntligen sin första hemmavinst för säsongen på tisdagen när OPS föll efter en hård kamp med 2-1. Jaros hjälte i den matchen  blev centern Seth Paintsil, som aktivt medverkade till Jaros båda mål.

I och med segern över OPS steg Jaro en plats i serietabellen och  laget ligger nu sexa med sina 13 poäng. Fredagens motståndare Ekenäs IF ligger på åttonde plats och har samlat ihop sju poäng på nio matcher. EIF:s målspruta nummer ett har under den första delen av säsongen varit Felix de Bona som har gjort sex av lagets tio mål.

Lagen möttes första gången i början av maj  och den matchen var Jaros första i Ettan för säsongen. Jaro drabbades då redan i inledningen av matchen av två stora bakslag när Papa Niang och Pavle Milosavljevic skadade sig under matchens första 25 minuter. Jaro kunde i den andra halvleken få till avgörande fullträffar och poängen reste då tillsammans med laget tillbaka till Jakobstad efter mål av Georgios Katidis och Markus Kronholm.

FF Jaros tränare Kristian Heames väntar en hård kamp på fredagen.

– I tisdags var jag nöjd med lagets kämpainsats och den måste få en fortsättning på fredagen. EIF söker säkert på fredagen revansch och jag tror att de kommer till match betydligt mera aggressiva än i vår förrra match., förutspår Heames.

FF Jaros spelarsituation

Det positiva förutom segern i tisdags var  att Jonas Emet kunde spela 75 minuter och att Pavle Milosavljevic var tillbaka efter sin skada och spelade den sista kvarten.

– Milosavljevic kommer att återfinnas i öppningselvan på fredagen, avslöjar Heames.

Skadade är fortfarande papa Niang, Joni Remesaho samt Joakim Häggblom. Adam Vidjeskog har spelförbud och Axel Vidjeskog spelar med landslaget. Charalampos Chantzopoulos och Giorgios Katidis satt i tisdags på grund av skador på bänken men enligt Heames kommer båda att ingå i spelartruppen på fredag.