Inför: FC KTP - FF Jaro

På måndagen möts KTP och FF Jaro för tredje gången denhär säsongen. Den förra matchen i Kotka slutade 2 - 2 och i Jakobstad vann FF Jaro med 3 - 2. Också nu kan vi vänta oss en jämn och även målrik match.

Utgångsläge

KTP är femte i serien och laget har intel ängre någon möjlighet att stiga och behöver inte heller vara rädda för att falla ur serien, så de sista matcherna kan laget säkert spela utan press. KTP har förändrats sedan senaste mötet efter att anfallaren Kalle Multanen flyttat till Italien för att spela och försvararen Manel Subirats Gasparin återvänt hem till Spanien. Lagets målskytte vilar nu framförallt på Antti Mäkijärvis och Aleksi Pahkasalos axlar. KTP har spelat endast en oavgjord match på hemmaplan denna säsong och det var just mot FF Jaro. Vi får se hur det går på måndagen.

FF Jaro förlorade sin match förra omgången och avståndet till kvalplatsen ökade till nio poäng. För FF Jaro duger endast tre poäng och laget kommer säkert att spela en offensiv fotboll.

FF Jaros huvudtränare Niklas Käcko:

Vi fick några småskador i den förra matchen och några spelare blir därför hemma på måndagen. Matcherna mot KTP har varit fartfyllda och målrika och så bli det säkert nu också.

FF Jaros spelarsituation

Emil Öhberg är borta resten av säsongen. Jusa Ihalainen är sjuk och Johan Brunell vilar på grund av en sjuk vad. Papa Niang, Anthony Olusanya och Severi Kähkönen dras med mindre knäskador. Alla andra spelare återfinnsi laguppställningen.

Matchinfo

När: Måndagen den 09.09. kl. 18:30

Var: Arto Tolsa Arena, Kotka

Stream: Elisa Viihde