Inför: FC Inter-FF Jaro

FF Jaro reser på lördagen ner till Åbo för att i en träningsmatch möta FC Inter

Utgångsläget:

FF Jaro fortsätter att spela träningsmatcher mot toppmotstånd. Fjolårets bronslag i Veikkausliiga KuPS byts nu ut mot fjolårets silverlag, FC Inter från Åbo.

Jaros match mot KuPS för en vecka sedan slutade med en klar 5-1 förlust, efter en Jaroledning i halvtid med 0-1. I den första halvleken fungerade Jaros press väldigt bra och KuPS hade stora svårigheter att skapa chanser. I den andra halvleken tröttnade Jaro och KuPS kunde byta in utvilade spelare som avgjorde matchen kuopiolagets favör.

FC Inter tvingades ställa in en träningsmatch mot Ekenäs IF för en vecka sedan på grund av att laget inte fick ihop tillräckligt många spelare. Nu har dock situationen förbättrats och de enda som inte kommer att finnas med i truppen i morgon är skadade Henrik Moisander och Jesper Engström.

FF Jaros spelarsituation:

FF Jaro kommer till spel med samma trupp som för en vecka sedan mot KuPS. Det betyder att Johan Brunell fortfarande saknas i truppen och att matchen även kommer för tidigt för nyförvärvet Macauley Chrisantus.  Krists Gulbis, som  tvingades utgå efter endast tio minuters spel efter en otäck sammanstötning i matchen mot KuPS, är däremot i spelskick och finns med i truppen. Även Aron Bjonbäck, som gjorde en fin insats innan han fick en smäll och tvingades byta, är tillbaka i truppen.

Övrigt:

Matchen spelas utan publik på Kuppis och blir därmed den första matchen utomhus för FF Jaro denna säsong. Avspark sker kl 14.00 och matchen streamas av Turun Sanomat och kan ses vi deras hemsida www.ts.fi. Streamen startar några minuter innan avspark.