Inför: Ekenäs IF – FF Jaro

FF Jaro har på söndagen möjlighet att stiga upp på samma poäng som Ekenäs IF, som för tillfället håller tredje platsen.

Utgångsläget

Jaros femte seger i rad satt hårt inne när laget mötte  AC Kajaani på bortaplan för en vecka sedan. I den första halvleken träffade AC Kajaani både stolpen och ribban och Jaro kom inte alls upp till sin bästa nivå. I den andra halvleken kom Jaro bättre in i matchen, men situationen fövärrades avsevärt när Kevin Peth drog på sig sitt andra gula kort ca tjugo minuter innna slutet. Efter att Peth visats av planen gjorde Niklas Käcko smärre förändringar och tog bl.a in den snabbfotade Toni Sjöstedt på plan och flyttade in Christopher Mandiangu som central anfallare. Det blev också matchavgörande och Mandiangu sköt matchens enda mål upp i det bortre krysset efter ett fint förarbete av Sjöstedt. Mandiangu, som är i mycket fin form, är också Jaros bästa målskytt med sina åtta fullträffar.

Ekenäs  IF har en fin säsong bakom sig men nu har laget gått på tre raka förluster. De förlusterna har gjort att laget fallit ner från tätpositionen till tredje plats. Eif har 39 poäng och eftersom FF Jaro har 36, kan jakobstadslaget med en vinst i morgon gå upp på samma poäng som EIF.

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen i Jakobstad och Jaro har ännu inte lyckats spräcka nollan mot EIF. I den första matchen sumpade Jaro ett par riktigt bra chanser och matchen slöt 0-0. Under Jakobs Dagar var den första halvleken jämn men EIF avgjorde i den andra och matchen slutade 0-3.

Det återstår ännu fyra omgångar i Ettan och Jaro har fortfarande möjlighet att blanda sig i toppstriden. Tvån HIFK har 42 poäng och tätlaget KPV har samlat ihop 43 poäng. Fyran AC Oulu har 38 poäng.

FF Jaros spelarsituation

FF Jaro har tvingats till en förändring i laguppställningen. Kevin Peth har spelförbud efter utvisningen i senaste match, men Kazuki Takahashi är tillbaka i uppställningen igen efter sin avstängning i matchen mot AC Kajaani. Viktor Strömbäck spelar under veckoslutet med JBK.

Borta på grund av skador är Jonas Emet och Toni Takamäki.