Inför: AC Kajaani – FF Jaro

FF Jaro möter på lördagen ett AC Kajaani, som kämpar om serieplatsen. Rödtröjornas målsättning är en femte seger i rad.

Utgångsläget

Jaro förlängde senaste omgång sin fina segerrad, när JJK föll i Jakobstad med resultatet 3-0. För Jaros mål stod Felix De Bona, Thomas Kula och Christopher Mandiangu, som alldeles i slutet av matchen gjorde sitt sjunde mål för säsongen. Förutom fjärde vinsten i rad, var det också fjärde matchen i rad som laget höll nollan bakåt. Jaros mål har hållits rent sedan Emil Öhberg återvände efter sin skada.

Jaro ligger för tillfället femma i tabellen med 33 poäng. Tabelltvåan HIFK ligger sex poäng framför Jaro. I topp ligger KPV för tillfället fyra poäng före HIFK ,men KPV har spelat en match mera än de övriga topplagen.

Även i närheten av nedflyttningsstrecket är kampen hård. AC Kajaani återfinns  för tillfället på åttonde plats just ovanför strecket. Kajanalaget har en poäng mera än JJK men jyväskylälaget har en match mera spelad. Jumbolaget Klubi 04 ligger å sin sida fem poäng efter AC Kajaani.

FF Jaro och AC Kajani har mötts två gånger tidigare denna säsong i Jakobstad. I den första matchen behöll Jaro poängen i Jakobstad med klara segersiffrorna 5-0. Unde Jakobs Dagar förorsakade AC Kajaani stora problem för FF Jaro och kajanalaget ledde i paus med två mål. I den andra halvleken gick Jaro med tre snabba mål upp i ledningen men matchen slutade till sist 3-3.

FF Jaros spelarsituation

Niklas Käcko får utse laget från en bekant spelartrupp. Skadade är Jonas Emet och Toni Takamäki, men Kim Böling, som skadade axeln under Jakobs Dagar, är igen i spelskick. Kazuki Takahashi är avstängd. Jim Myrevik, som byttes ut på grund av en skada redan i första halvleken mot JJK, är igen i speldugligt skick på lördagen.