Igen full pott för Jaro i Jyväskylä.

Christopher Mandiangu fick för andra gången denna säsong avgöra när Jaro hämtade hem tr poäng från Jyväskylä. Men ett liknande målfyrverkei som senaste gång blev det inte utan Jaros segersiffror skrevs 0-1 (0-0).

Tomi Kärkkäinen hade lyft upp Seth Paintsil och Kim Böling i startelvan. Kazuki Takahasi och Samba Sillah fick å sin sida inleda på bänken.

Den täta matchtakten syntes inte alls i Jaros framfart i inledningen av matchen utan gästerna inledde piggt. Jaro lyckades flera gånger pressa bollen till sig på JJK:s planhalva och skapa några relativt farliga chanser men någon toppenfarlighet sågs ändå inte framför JJK:s mål.

Sasa Jovovic fick under den första kvarten två möjligheter att nicka på hörnor från Christopher Mandiangu. Första försöket lyckades Aati Marttinen fånga strax under ribban  mendan det andra försöket från ett fint läge gick högt över.

Efter inledningsminuterna började JJK allt bättre hitta vägar förbi Jaros press och hemmalaget kunde relativt enkelt med ett par genomskärare spelas sig förbi Jaros anfall och mittfält. Dessa försök gav också JJK ett par farliga chanser och Emil Öhberg tvingades också rädda ett skott från Tommi Kari till en hörna.

I den 23:e minuten gjordes ett försök att frispela Patrik Alaharju, men Öhberg hann först på bollen. Öhberg fumlade ändå med bollen men till all tur för Jaro, hann Böling först på bollen och kunde rensa undan.

Efter dryga halvtimmes spel hittade Jovovic med en fin passning Paintsil ute till vänster och yttern kom med bollen ända fram till straffområdeskanten. Darvin Chavez väntade på en passning i ett fint läge, men Paintsil beslöt att försöka själv ur liten vinkel och bollen smet förbi.

Mot slutet av halvleken höll JJK mera boll än i inledningen men utan att kunna utnyttja det. Lagen gick till pausvila med resultatet 0-0.

Jaro gjorde i paus ett byte, när Anthony Olusanya ersatte Jim Myrevik.

Olusanuya spelade också en stor roll när Jaro gick upp i ledning i den 52:a minuten. En lång passning från Pavle Milosavljevic hittade Olusanya, som gjort en fin löpning in i straffområdet. Olysanya försökte få in en låg boll mellan målvakten och försvaret. Marttinen fick ändå en hand på bollen, men styrde bollen rakt på Mandiangu vid femmeterslinjen. Mandiangu visade kyla och flyttade bollen i ett bättre läge och sköt till bollen via stolpen i mål. Jaro ledde 0-1.

Några minuter senare var Chavez nära att göra sitt första mål i Jarotröjan. Mexikanen, som igen en gång spelade mycket säket på sin egen kant, läste fint vad Saku Leppänen tänkte göra med en passning från Marttinen. Chavez fick tag på bollen och sköt ett rappt skott från ca 20 meter mot JJK-målet, men bollen skruvade sig ändå förbi.

Efter en timmes spel byggde Jaro upp en fin kontring och Mandiangu hittade Paintsil med en passning. Paintsil försökte hitta Jovovic framför målet, men passningen blev aningen lång.

Jaro gjorde sitt andra byte i den 66:e minuten när Böling, som strax innan dragit på sig en varning, gjorde rum för Takahashi. Jaro gjorde sitt sista byte ca kvarten innan slutet när Jonas Emet efter en lång frånvaro kom in på planen i stället för Mandiangu, som gjort ett verkligt gott dagsverke.

Jaro fick möjlighet att slutligt avgöra matchen i den 83:e minuten när Paintsil hann först på en genomskärare av Jovovic. Paintsil föll i duellen men Marttinen och domaren pekade på straffpunkten. Sin vana trogen sköt Jovovic straffen mycket långsamt. Marttinen chansade åt fel håll, men bollen smet utanför.

Ett par minuter senare gjorde Jovovic ett strålande förarbete och kom med milt våld längs kortlinjen in i straffområdet. Han serverade en fin boll åt Paintsil ca sju meter från målet men ghanesens skott ur friläge gick över målet.

När Jaro inte lyckades göra det befriande andra målet var JJK nära att kvittera. Strax innan den ordianarie speltidens slut kom ett inlägg som gick över Toni Takamäki. Alaharjula kom åt att nicka men lyckligtvis för Jaro tog bollen i stolpen och gick via Öhberg ut tll en hörna.

Det blev inga fler chanser i Jyväskylä så Jaro vann med 0-1 och tog en viktig bortaseger med tanke på tätstriden i serien. I och med segern steg Jaro upp till 20 poäng

På måndagen blir det en viktig match på Centralplanen när Ettans topplag HIFK gästar Jaro.