FF Jaros blixtstart blev för mycket för TPV

FF Jaro började dagens match mycket imponerande och ledde matchen med 2 -0 efter nio minuter. I andra halvleken kom TPV bättre med i matchen.

Det hade blivit hela sex förändringar i FF Jaros laguppställning från förra omgångens match mot FC Haka. Trots det så fungerade spelet fint redan från början och laget skapade chanser vid TPV målet. Redan efter 4 minuter gjorde Axel Vidjeskog 1 – 0 efter förarbete av Jahir Barraza och Severi Kähkönen. FF Jaro fortsatte att skapa chanser och när matchen hade spelats 9 minuter nickade Darvin Chavez in en hörna av Walter Moore.

Även efter dethär hade FF Jaro flera målchanser innan TPV lite överraskande lyckades hälsa på vid FF Jaros mål och få en straff när målvakten Topi Valtonen fällde en TPV anfallare. Tommi Smeets sköt en bra straff men Valtonen gjorde ett parad ingripande och räddade laget från ett baklängesmål. 2 – 0 var också resultatet vid halvtid.

I andra halvleken gjorde TPV några förändringar i spelsystemet och och laget kom bättre med i spelet. Båda lagen hade chanser men båda lagens målvakter spelade bra. När det hade spelats 72 minuter lyckades TPV:s Mauro Severino passa in från höger och Roope Koistiainen reducerade till 2 – 1 från nära håll. Mot slutet började TPV ta mera risker och FF Jaro kom flera gånger till farliga målchanser. När det hade spelats 82 minuter visade Jahir Barraza varför han är en av seriens bästa målskyttar. Han tog sig förbi en försvarare och målvakten och kunde placera in 3 – 1 nästan ur nollvinkeln. Det här blev också matchens sista mål och FF Jaro fortsätter som trea i tabellen.

FF Jaros huvudtränare Niklas Käcko var nöjd med vinsten men efterlyser jämnare prestationer genom hela matcherna:

– Vi måste kunna spela 90 minuter på samma nivå som vi nu spelade i första halvleken. Prestationerna växlar för mycket inom matcherna.

FF Jaros följande match är fredagen den 27.09. i Åbo och då står serietvåan TPS för motståndet.

FF Jaro: Topi Valtonen, Darvin Chavez, Johan Brunell, Toni Takamäki (45 min. Samuel Uusitalo), Walter Moore, Jonas Emet, Jaakko Alasuutari (65 min. Papa Niang), Jim Myrevik, Severi Kähkönen, Axel Vidjeskog (90 min. Otto Hirvonen), Jahir Barraza

Bytesspelare: Ville Seppä, Anthony Olusanya