FF Jaro vinner finalen i Ettans Cup 2022

Finalen i Ettans cup TPS – FF Jaro 1 – 2 ( 0 – 1 ).

FF Jaro vann matchen mot TPS i Åbo efter en övertygande insats. Matchen var FF Jaros första utomhus för våren och laget har inte ens tränat utomhus tidigare denna säsong. Detta faktum märktes dock inte och FF Jaro tog snabbt över kontrollen i matchen. TPS är ett starkt och välorganiserat lag, men FF Jaro lyckades hålla bollen väl och snabbt skapa chanser framför TPS-målvakten. När matchen spelats 18 minuter bröt Jim Myrevik starkt in framför TPS:s mål och fälldes. Guillermo Sotelo satte säkert straffen i mål förbi målvakten Aati Marttinen. Efter detta fortsatte FF Jaro dominera matchen i medvinden och lagen gick till pausvila med ställningen 0-1.

I den andra halvleken jämnade spelet ut sig och TPS kom bättre in i matchen. Laget skapade ett flertal fina anfall mot FF Jaros mål och i den 56:e spelminuten tvingades en Jaroförsvarare fälla en TPS anfallare och domaren blåste  en andra straffspark i matchen. Abijon Muzaci placerade bollen snyggt i det nedre hörnet förbi Mykyta Savchenko.

Efter detta skapade båda lagen chanser och kort därefter kom matchavgörandet när Severi Kähkönen efter en snygg soloprestation sköt ett vackert mål. Severi svängde in vid sextonmeters linjen och drog på ett skott upp i målvaktens högra kryss. Då stod matchuret på 63 minuter och genast efter målet kom Kähkönen i byte och in i stället kom unge Albin Björkskog. Mot slutet av matchen ökade TPS risktagningen och fick till flera farliga inlägg mot Jaromålet. FF Jaros försvar höll dock bra för trycket och efter slutsignalen fick FF Jaro lyfta segerpokalen och fira en välförtjänt seger i Ettans cup. Hela laget stod för en fin insats och förtjänade segern. FF Jaro hade bl.a nio hörnor i matchen mot tre för TPS. Segern ger laget ett fint utgångsläge inför seriestarten och spelarna kan med gott mod fortsätta förberedelserna inför säsongen.

FF Jaro: Savchenko, Sotelo, Okoye, Vidjeskog, Bushue, Tendeng ( Ramsay 90), Kronholm, Myrevik, Kähkönen (Björkskog 64), Remesaho (Östman 86), Wargh. Vaihdossa: Hotta, Käldström, Bjonbäck,